ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ : Όλοι το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους

Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους καλεί το ΠΑΜΕ.

Καλεί σε μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα, για να πάρει απάντηση η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα της εργατικής τάξης για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, απέναντι στο σχεδιασμό του κεφαλαίου και των κομμάτων του για ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη η σύσκεψη

Παράλληλα προετοιμάζεται και η πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων που θα γίνει σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, με θέμα: «Το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, στην πάλη και δράση είναι αδιαπραγμάτευτο. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη συνέντευξη Τύπου

Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στις 12 μ., στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ), η ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών) και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο

Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο Σωματεία και Εργατικά Κέντρα δρομολογούν πούλμαν τα οποία θα αναχωρήσουν από τις εξής περιοχές

 • Δράμα: Στις 3 μ.μ. πίσω από τον Άγιο Νικόλαο
 • Κατερίνη:Στις 3.45 μ.μ. από την πλ. Ελευθερίας
 • Κοζάνη:Στις 3.30 μ.μ. από το δημαρχείο
 • Λάρισα:Στις 2.30 μ.μ. από την οδό Τ. Τσιόγκα – πρ. Καλλιθέας
 • Βόλος:Στις 1.30 μ.μ. από το δημαρχείο
 • Τρίκαλα: Στις 1.30 μ.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κωστάρα)
 • Νάουσα: Στις 3.30 μ.μ. από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου
 • Πτολεμαΐδα:Στις 3 μ.μ. από το δημαρχείο
 • Αλεξανδρούπολη:Στις 12.30 μ.μ. από το δημαρχείο (Από Ορεστιάδα: Στις 11 π.μ.)
Καλέσματα συμμετοχής

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλούν μεταξύ άλλων:

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, η ΠΟΕΕΠ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα» (Μπλόκο Γυψοχωρίου), η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά Τρικάλων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Τρικάλων, το Σωματείο Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Τρικάλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, ο Αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), Σύλλογος αγροτών κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η Δήμητρα», ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας.

Να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο του Σαββάτου, καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με συσκέψεις, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων, για να φτάσει παντού το μαχητικό κάλεσμα απέναντι στη νέα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου, πρωτοστατούν στην οργάνωση αγωνιστικής απάντησης σε χώρους που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, με απλήρωτη δουλειά κ.ά.

Έτσι, την Τετάρτη, οι διανομείς (ντελίβερι), μαζί με το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΣΕΤΕΠΕ), πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη κινητοποίηση – πανεξόρμηση, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν μαζικό «παρών» στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Εμποροϋπάλληλοι: Με εφόδιο την αγωνιστική πείρα, σχεδιάζουν τη συνέχεια

Μπροστά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ συνεχίστηκε η δουλειά που άνοιξε στον κλάδο του Εμπορίου το προηγούμενο διάστημα. Μια πρώτη αποτίμηση αυτής της δουλειάς, μαζί με τη συζήτηση για την αγωνιστική συνέχεια, έγινε στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Μέσα από τη συζήτηση που αναπτύχθηκε, αναδείχθηκε ο κοινός παρονομαστής όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου. Από το πιο «μικρό» πρόβλημα, όπως είναι ο χώρος των διαλειμμάτων, μέχρι το πιο μεγάλο, όπως το πετσόκομμα των μισθών, από το πιο εμφανές, όπως οι απλήρωτες ώρες εργασίες, μέχρι το πιο καλά κρυμμένο, όπως οι δεκάδες εργατικές ασθένειες και τα μυοσκελετικά προβλήματα που τους σακατεύουν λίγο – λίγο, όλα έχουν κοινή ρίζα: Την ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων, την εξασφάλιση όλο και μεγαλύτερου κέρδους για την εργοδοσία, η οποία προϋποθέτει την ένταση της αντεργατικής επίθεσης.

Στη συνέλευση μεταφέρθηκε πείρα από μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Σωματείο, με θετικά αποτελέσματα σε μια σειρά περιπτώσεις, όπως ανακλήσεις απολύσεων, καταβολή απλήρωτων δεδουλευμένων, εξασφάλιση μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα, με συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, με πλαίσιο πάλης κόντρα στην ανάπτυξη που τσακίζει τους εργάτες, με αιτήματα με βάση τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Επίσης αποφασίστηκε, μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση ενάντια στη συλλογική δράση των εργαζομένων και τα συνδικάτα, να στηρίξουν τις αποφάσεις δεκάδων σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, για απεργία τη μέρα που θα τολμήσουν να φέρουν στη Βουλή τον νόμο για το ξεδόντιασμα των σωματείων.

Το πρόγραμμα δράσης συνεχίζεται ως εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης

 • Πέμπτη 5/9 σε αμαξοστάσια και Δημαρχείο Δήμου Θεσσαλονίκης
 • Παρασκευή 6/9 σε ΦΟΔΣΑ Μαυροράχης και στα Δημαρχεία Πολυγύρου και Ν. Μουδανιών

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης

 • Πέμπτη 5/9 σε εργοτάξια συμβατικής οικοδομής σε Ωραιόκαστρο και Δυτική Θεσσαλονίκη και Συνέλευση στο εργοτάξιο του Αεροδρομίου
 • Παρασκευή 6/9 Συνέλευση στο εργοτάξιο του Μετρό στο ΜΑΚΡΟ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας

 • Πέμπτη 5/9 στις φαρμακαποθήκες ΒΑΣΙΚΑΛΟΣ και ΖΙΟΥΤΑ
 • Παρασκευή 6/9 στη φαρμακαποθήκη ΣΤΡΟΥΜΤΣΑΣ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

 • Πέμπτη 5/9 στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη
 • Παρασκευή 6/9 στους τεχνίτες και στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα

Οι εκπαιδευτικοί της Β’ ΕΛΜΕ στο 4ο – 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, στο 1ο – 2ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Ν. Μηχανιώνας, στο 1ο – 2ο Δημοτικό Τριλόφου, στο 1ο – 2ο – 3ο Γυμνάσιο Μίκρας και στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Θεσσαλονίκης

 • Πέμπτη 5/9 σε ΚΑΠΗ στο Βότση, στον Φοίνικα, στην Σίνδο, στο Καλοχώρι και στα Κουφάλια και το απόγευμα στην πλ. Δημαρχείου Καλαμαριάς
 • Παρασκευή 6/9 στα ΚΑΠΗ Θέρμης, Τριαδίου, Ραιδεστού, Βασιλικών και το απόγευμα σε πάρκα της Τούμπας και του Ε’ Διαμερίσματος

Το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού – Τροφίμων

 • Πέμπτη 5/9 σε ΜΕΒΓΑΛ, ΚΟΝΒΑ και EURIMAC στην περιοχή του Κιλκίς
 • Παρασκευή 6/9 σε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΔΕΛΤΑ, ΠΑΣΣΙΑ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ και ΜΥΘΟ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

 • Πέμπτη 5/9 στον ΑΒ Αγ. Σοφίας
 • Παρασκευή 6/9 στα MY MARKET
 • Σάββατο 7/9 παγκινητοποίηση στα καταστήματα του κέντρου»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

 • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Με εκδήλωση – συναυλία δόθηκε το σύνθημα για πανκινητοποίηση ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

26/08/2019 21:06