28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ – Δ. Κουτσούμπας : Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!

Με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην κατάμεστη πλατεία του Καρπενησίου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 28ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ.

Η κεντρική πλατεία της ευρυτανικής πρωτεύουσας αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει το μεγάλο πλήθος που απλώθηκε και στους γύρω δρόμους, ενώ πολλοί παρακολουθούσαν και από τα μπαλκόνια των γύρω κτιρίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πλατεία ήταν γεμάτη περίπου 1,5 ώρα πριν την έναρξη της ομιλίας, ενώ μια μικρή δυνατή μπόρα που έπεσε, δεν πτόησε κανέναν.

Με το σύνθημα «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» και τις σημαίες να ανεμίζουν οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν στο βήμα τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκο Αμπατιέλο, που άνοιξε τη συγκέντρωση.

Τα συνθήματα, ο παλμός και το κλίμα της συγκέντρωσης αντανακλούσαν την ανάγκη η νεολαία να σκύψει πάνω από την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ: «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΟΠΛΑ – ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ»«Για του λαού τη νίκη στη μάχη πάντα πρώτοι, εμπρός στην μνήμη του καπετάνιου Γιώτη»,«Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δε λυγίσανε οι κομμουνιστές»,«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός» κ.ά. και βέβαια «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», με το οποίο υποδέχτηκαν στο βήμα τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά τη συγκέντρωση ξεκίνησε πορεία προς το πάρκο του Κεφαλόβρυσου όπου και η κατασκήνωση του Διημέρου, όπου η βραδιά θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, συναυλία – αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με την Ρίτα Αντωνοπούλου και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα της ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

Νωρίτερα το πρωί έγινε πεζοπορία στα χνάρια των ηρωικών μαχητών του ΔΣΕ στο λόφο του Αγ. Δημητρίου(δείτε εδώ)επίσκεψη μαθητών στο ιστορικό χωριό των Κορυσχάδων (δείτε εδώ), ενώ στην κατασκήνωση όπου λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο (δείτε εδώ),  έγιναν και αγώνες μπάσκετ (δείτε εδώ).

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του “Οδηγητή”

Στο Καρπενήσι, εκεί που διεξήχθη το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, κυκλοφόρησε το Σάββατο 13 Ιούλη το νέο τεύχος του «Οδηγητή».

Μετά από δύο ειδικές προεκλογικές εκδόσεις το περιοδικό της ΚΝΕ επιστρέφει με το τεύχος Ιούλη – Αύγουστου στην κανονική του μορφή και με το εξώφυλλό του «ανακοινώνει» το λογότυπο και το σύνθημα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας…”θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!” (Ν. Χικμέτ)». Στις σελίδες του «Οδηγητή» υπάρχουν τα ονόματα δεκάδων καλλιτεχνών των οποίων η συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχει ήδη «κλειδώσει». Ακόμα, οι ημερομηνίες των εκδηλώσεων σε πόλεις και νησιά της χώρας, καθώς και μια πρώτη «ματιά» στις παραγωγές που ήδη ετοιμάζονται.

Στην ύλη του «Οδηγητή» ξεχωρίζουν επίσης:

  • Άρθρο για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και τη συνέχεια.
  • Άρθρο για τα 60 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης.
  • Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο δεν θα περάσει!
  • Ο «Οδηγητής», «εξετάζεται» στο θέμα Έκθεσης των Πανελλαδικών.
  • Ένας χρόνος από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.
  • Επιστολές εργαζομένων στον Τουρισμό.
  • 39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.
  • Ηip-Hop: Μουσική του παρόντος.
  • Ένα ιστορικό ντοκουμέντο για την κατάληψη του Καρπενησίου από τον ΔΣΕ.
  • Kριτική της σειράς «Chernobyl»

Και πολλά ακόμα σχόλια, άρθρα και προτάσεις για θέματα που αφορούν τους νέους.

Από τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση του Διημέρου, ο «Οδηγητής» θα διακινείται από τις οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε για τη Μάχη του Καρπενησίου (VIDEO)