Στο Καρπενήσι, στις 12 – 14 Ιούλη το 28ο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ 

«Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε. Με το ΚΚΕ μπροστά για το δίκιο του λαού!».

Στις 12 – 14 Ιούλη στο Καρπενήσι η κατασκήνωση και οι εκδηλώσεις του Διημέρου. Στις 13 Ιούλη η συγκέντρωση στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Με το βλέμμα στραμμένο στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ είναι πλέον τα μέλη και οι φίλοι της Οργάνωσης σε όλη τη χώρα, που προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο μεγάλο αντάμωμα.

Το φετινό Διήμερο θα γίνει στο Καρπενήσι, στις 12 – 14 Ιούλη. Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στο Πάρκο Κεφαλόβρυσου και στο πλούσιο πρόγραμμά του ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 13 Ιούλη, στην πλατεία του Καρπενησίου, με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

 

«Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!» είναι το σύνθημα του φετινού Διημέρου, που θα ταξιδέψει στην καρδιά της ανταρτομάνας Ρούμελης, φέρνοντας τους νέους σε επαφή με λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του ΚΚΕ και του λαού μας. Και το περιεχόμενο του Διημέρου εμπνέεται ακριβώς από αυτές τις λαμπρές σελίδες και αντανακλάται στο πλούσιο πρόγραμμά του, με επισκέψεις σε γειτονικά χωριά, πεζοπορίες στα βουνά, αλλά και πολλές συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο της κατασκήνωσης και τις δυο μέρες, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιούλη, ενώ την Κυριακή 14 Ιούλη οι Οργανώσεις θα αναχωρήσουν για τις περιοχές τους.

Η Οργάνωση Στερεάς της ΚΝΕ έχει βάλει τα δυνατά της για την προετοιμασία του Διημέρου και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο χώρο που θα φιλοξενήσει τους χιλιάδες νέους της ΚΝΕ από όλη τη χώρα. Ο χώρος κατασκήνωσης του φετινού Διημέρου, το Πάρκο Κεφαλόβρυσου, βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρα και είναι ένα πανέμορφο μέρος μέσα στα δέντρα, όπου εκτός των άλλων οι νέοι θα απολαύσουν το μεγαλείο της φύσης.

Ταυτόχρονα, όμως, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, καθώς στην περιοχή όπου θα είναι η κατασκήνωση υπάρχουν διακυμάνσεις της θερμοκρασίας από το πρωί έως το βράδυ, δηλαδή ζέστη το πρωί και σχετικό κρύο το βράδυ.

Για τη διαμονή στο χώρο, οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τα εξής: Σκηνή, υπνόσακο – υπόστρωμα, νάιλον για προστασία της σκηνής από την υγρασία, ρουχισμό για πιο χαμηλές θερμοκρασίες (φούτερ, μακρύ παντελόνι, μπουφάν), αδιάβροχο, ατομικό φακό, ατομικό εντομοαπωθητικό.

Οι κατασκηνωτές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις πεζοπορίες, πέραν των παραπάνω, να διαθέτουν τα εξής: Ελαφρύ αρβυλάκι ή αθλητικά παπούτσια, μακρύ ελαφρύ παντελόνι, μακρυμάνικο πουκάμισο ή ελαφριά ανοιχτόχρωμη μπλούζα, καπέλο και αντηλιακό.

Προαιρετικά επίσης: Γυαλιά ηλίου, ένα δεύτερο φανελάκι, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες και λίγα τρόφιμα (ξηρά τροφή, σταφίδες ή τοστ).

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα λειτουργήσει και φέτος παιδική κατασκήνωση για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, με δικό της αυτόνομο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις κατά τόπους Οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.