ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ Γ. Μαρίνος: Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν σκλάβοι στον 21ο αιώνα, η ταξική πάλη θα δώσει την τελική απάντηση

Τη νέα επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα των ναυτεργατών εκ μέρους των εφοπλιστών που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για την απεργία της 16ης Ιούνη, κατήγγειλε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στη συζήτηση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Αυτές τις μορφές της καταστολής και της βίας το ναυτεργατικό κίνημα τις έχει αντιμετωπίσει παλικαρίσια για δεκαετίες», συνέχισε και πρόσθεσε πως, «στην προηγούμενη απεργία στις 10 Ιούνη σπάσατε τα μούτρα σας», τονίζοντας ότι παρότι η απεργία χαρακτηρίστηκε παράνομη, είχε επιτυχία 100% με τη μεγάλη στήριξη των πληρωμάτων.

Στην απεργία της 10ης Ιούνη, υπογράμμισε χιλιάδες απεργοί και διαδηλωτές καταδίκασαν το αντεργατικό έκτρωμα και απαίτησαν την απόσυρσή του, απάντησαν μαζικά στην τρομοκρατία των εργοδοτών αλλά και στις ψευδολογίες και τις ατιμίες κυβερνητικών στελεχών ότι οι απεργίες δεν έχουν νόημα και ότι το νομοσχέδιο επιδέχεται βελτίωσης.

«Προωθείτε τις ανατροπές του αιώνα για να φορτώσετε τη νέα κρίση στους εργαζόμενους», υπογράμμισε και κατήγγειλε ότι «όλα τα κόμματα – εκτός του ΚΚΕ – στηρίζουν τις λεγόμενες βέλτιστες πρακτικές, τις αντιδραστικές ανατροπές της ΕΕ που άνοιξαν το δρόμο στη διευθέτηση με 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, χώρισαν τον εργάσιμο χρόνο σε ενεργό και ανενενεργό, επέκτειναν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πατάει στο αντιδραστικό πλαίσιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ και διατήρησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, θυμίζοντας την επιβολή της 12ωρης δουλειάς στους νοσοκομειακούς γιατρούς. «Μαζί ψηφίσατε τα μνημόνια, πολλά αντεργατικά μέτρα, μαζί καταργήσατε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και καταντήσατε τον κατώτερο μισθό στα 650 ευρώ μεικτά». Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ν’ αφήσει αυτές τις καιροσκοπικές κινήσεις περί «προοδευτικής κυβέρνησης», επισήμανε και τόνισε πως η μία κυβέρνηση είναι χειρότερη από την άλλη για να υπηρετήσουν τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Το νομοσχέδιο καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί το 10ωρο κι επιβάλλει δύο επιπλέον ώρες απλήρωτης δουλειάς, τα ρεπό ο εργοδότης θα τα δίνει όποτε θέλει, ενώ με τις ατομικές συμβάσεις επιχειρείται να ξεμοναχιάζονται οι εργαζόμενοι για να αποδέχονται τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα εξουθενώσει τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, καθώς γενικεύεται ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο στο εμπόριο, επισήμανε.

Αναφορικά με τις διατάξεις για τη συνδικαλιστική δράση, επισήμανε: «Το ταξικό μίσος απογειώνεται στις διατάξεις για το χτύπημα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης που τα αντιμετωπίζετε ως εγκληματικές δράσεις». Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία επιχειρείται η διάλυση των συλλογικών διαδικασιών και των Γενικών Συνελεύσεων, ενώ με το μητρώο φακελώνονται τα Συνδικάτα, και με την απειλή της «αστικής ευθύνης» και την προληπτική απαγόρευση μιας απεργίας επιχειρείται η τρομοκρατία του κινήματος επισήμανε.

Σήμερα, κι ενώ η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιτρέπει τη μείωση του εργάσιμου χρόνου, εσείς γυρνάτε τους εργαζόμενους στις αρχές του 20ου αιώνα.

«Είστε στην ίδια βάρκα με τους εργατοπατέρες, αυτό που τρέμετε είναι ο μαζικός ταξικός αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στα μονοπώλια και στον καπιταλισμό», επισήμανε χαρακτηριστικά και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στη νέα απεργία της 16ης Ιούνη.

«Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους και θα διασυρθεί όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις», τόνισε  και πρόσθεσε πως, «η εργατική τάξη θα πετάξει το έκτρωμα στα σκουπίδια, θα περάσει στην αντεπίθεση για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο, αυτό είναι πρόοδος, αυτό υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και αυτό είναι ο εφιάλτης σας».

«Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν σκλάβοι στον 21ο αιώνα, η ταξική πάλη δείχνει το δρόμο και θα δώσει την τελική απάντηση». Το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με πολλές χιλιάδες εργαζόμενους, κατέληξε ο Γ. Μαρίνος.