ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Παραμένουν δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

  • Δευτέρα 25/02/2019 – 20:58.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Κλειστές είναι οι γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ρίο-Αντίρριο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μερική εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο, ωστόσο σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο νότιο Αιγαίο αναμένεται να φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που μπορεί να προκύψουν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων
  • Κυριακή 24/02/2019 – 08:07.

Σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν τα 9 και στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και τα 10 μποφόρ, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα.

Κλειστές είναι εξάλλου οι γραμμές Αγ. Μαρίνας – Νέας ΣτύραςΡίου – ΑντιρρίουΒόλου – ΣποράδωνΚυλλήνης – ΖακύνθουΚυλλήνης – Κεφαλονιάς, Κεραμωτής Καβάλας – Λιμένα ΘάσουΠρίνου – Θάσου και Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας θα εκτελούνται μόνο μέχρι τις 9 το πρωί.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ)

 

Προβλήματα στα δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων
  • Σάββατο 23/02/2019 – 11:29.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένες δρομολογιακές γραμμές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα 8 με 9 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10.

Από το πρωί δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες, ενώ κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας – Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)