ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ: Συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΣΕ για τις απολύσεις

Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο κέντρο της Αθήνας, στην Καρόλου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και απολυμένοι στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας με ζητήματα αιχμής την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, την υπογραφή ΣΣΕ και ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και τους σχεδιασμούς που οδηγούν σε περαιτέρω χτύπημα συνολικά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκ μέρους της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών ο Π. Παναγούλιας και ο Ηλίας Τρευλός καλώντας σε κλιμάκωση του αγώνα. Σε ανακοίνωσή της ΔΕΣΚ σημειώνεται ότι η κυβέρνηση προωθεί Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα για τη συντήρηση της υποδομής, μειώσεις μισθών, ενώ καλύπτει τις απολύσεις που έκανε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ακόμα χαιρέτισε η Κυριακή Εξερτζή, από την Επιτροπή Απολυμένων, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι το επιχείρημα για μειωμένα έσοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να δικαιολογήσει τις απολύσεις δεν στέκει καθώς τα δρομολόγια έχουν επανέλθει σχεδόν στο σύνολό τους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το καλοκαίρι του 2019 έχει απολύσει πάνω από 120 εργαζόμενους, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στους μαθητές που τελειώνουν τη σχολή σιδηροδρομικών στο τέλος του μήνα. Ακόμα μίλησε ο Κυριάκος Λουκάκος από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών ΠΑΜΕ και απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι από τα Σωματεία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών.

Την ίδια ώρα που ήταν ολοφάνερη η απουσία δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ από την κινητοποίηση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος (ΠΑΣΚΕ), στην ομιλία του δήλωσε την ενόχλησή του για το ότι μίλησε εκπρόσωπος της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών ΠΑΜΕ, ενώ και ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ αρνήθηκαν να ζητήσουν συνάντηση με τις διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.