ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ: Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες σε πλοίο της γραμμής από την ασυδοσία των εφοπλιστών

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εδώ και τρεις μέρες χιλιάδες επιβάτες που επιδιώκουν να ταξιδέψουν από και προς τη Σαμοθράκη μέσω των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και της Καμαριώτισσας, λόγω βλάβης σε πλοίο της γραμμής.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, όταν το πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ» με εκατοντάδες επιβάτες, ξεκίνησε κανονικά το δρομολόγιο για τη Σαμοθράκη, ωστόσο, καθώς έπλεε, παρουσίασε μηχανική βλάβη και έτσι ο καπετάνιος αποφάσισε να επιστρέψει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Για να λυθεί μερικώς το πρόβλημα, δρομολογήθηκε εκτάκτως το πλοίο «ΑΝΑΧ» για να μεταφέρει οχήματα, ενώ το «Ζέφυρος», ταχύπλοο της ίδιας εταιρίας, ανέλαβε τη μεταφορά των επιβατών. Ωστόσο, αυτό δεν σταμάτησε την τεράστια ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό, με τους ταξιδιώτες να εξακολουθούν να βρίσκονται σε ουρές αναμονής στα πρακτορεία Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ταξιδέψουν, καθώς δεν υπάρχει η στοιχειώδης πληροφόρηση για τα δρομολόγια του «Ζεφυρος» και το τι μέλλει γενέσθαι, ούτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.saos.gr), ούτε στα τηλέφωνα της.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν οι επιβάτες, σαν να μην έφτανε η ταλαιπωρία που τους προκάλεσε η εταιρεία, τους καλεί και να πληρώσουν για το «Ζέφυρος» επιπλέον χρήματα καθώς το εισιτήριο στο ταχύπλοο κοστίζει 25 ευρώ, ενώ αυτά που είχαν εκδώσει για το αρχικό πλοίο κόστιζαν 15,90.

Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει σοβαρή αναστάτωση όχι μόνο στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους του νησιού, αφού ουσιαστικά το νησί έχει αποκοπεί από την ηπειρωτική Ελλάδα, εμποδίζοντας τόσο την μετακίνηση των εργαζομένων, όσο και τον ανεφοδιασμό με προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, έκανε σήμερα τηλεφωνική παρέμβαση στο υπουργείο Ναυτιλίας εκ μέρους του Κόμματος, ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος, με ευθύνη της ίδιας της πολιτείας.

Εξάλλου, τις ευθύνες κυβέρνησης και εφοπλιστών για την προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Έβρου ΚΚΕ.