Πρόκληση από τις διεθνείς οργανώσεις του εργατοπατερισμού (ETUC-ITUC) κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Απάντηση από συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ:

Σε ανακοίνωσή τους Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταγγέλλουν τη φασιστική επίθεση των ETUC – ITUC εναντίον τους. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με μια προκλητική, εμετική ανακοίνωση, αντιγραφή του κειμένου του αρχηγού της φασιστικής Χρυσής Αυγής, οι ETUC – ITUC επιτίθενται στους αγωνιστές συνδικαλιστές της Ελλάδας που κινητοποιούνται τόσα χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, αποκαλώντας τους “κακοποιούς”!!!

Σε κοινή τους ανακοίνωση η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (ITUC), τα όργανα των πολυεθνικών, των ΝΑΤΟ – ΕΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα,  αποκαλούν τους δεκάδες αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τους προέδρους Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων της Ελλάδας “εγκληματίες” και αποκαλούν την είσοδο των εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του Συνεδρίου “εισβολή”!!!

(And here are photos from the “army” that the representatives of ETUC and ITUC in Greece, brought in the Congress of the Federation of Private Employees of Greece.)

Για αυτούς η Δημοκρατία προφανώς υλοποιείται με τον αποκλεισμό όσων διαφωνούν μαζί τους! Η Δημοκρατία τους είναι αυτή που χρησιμοποιεί ένοπλους μπράβους και στηρίζεται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η Δημοκρατία τους είναι Συνέδρια Συνδικάτων με εργοδότες, δυνάμεις καταστολής, την Ασφάλεια, αλλά χωρίς εργάτες!!!

Η επίθεση, οι ύβρεις και η συκοφαντία εναντίον των εκλεγμένων συνδικαλιστών των Ελλήνων εργαζομένων είναι απόδειξη του ρόλου τους. ETUC – ITUC επιδιώκουν τη διατήρηση στην ηγεσία της ΓΣΕΕ μιας συνδικαλιστικής μαφίας και για αυτό επιδιώκουν τον αποκλεισμό της δεύτερης σε δύναμη παράταξης, της ΔΑΣ, από το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, την οποία αποκαλούν “σταλινική μειοψηφία”!!! ETUC – ITUC αναπαράγουν ψέματα και συκοφαντίες που χρησιμοποιεί ενάντια στα ταξικά συνδικάτα η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Ακόμη περισσότερο, αναπαράγουν τα φασιστικά καλέσματα για καταστολή και διώξεις εναντίον των Ελλήνων αγωνιστών Συνδικαλιστών.

  • ETUC – ITUC μαζί με ΕΕ – ΔΝΤ και τη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ στήριξαν με κάθε τρόπο την επιβολή των αντεργατικών μέτρων και των μνημονίων στην Ελλάδα.
  • Η ITUC στο Συνέδριό της το 2010 είχε κύριο ομιλητή τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που επέβαλε το 1ο Μνημόνιο.
  • Στο δημοψήφισμα του 2015, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ με τη στήριξη των ETUC – ITUC κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδεχτούν το 3ο Μνημόνιο των ΕΕ – ΔΝΤ.
  • Επίσης συνυπέγραψαν το κόψιμο του βασικού μισθού πάνω από 30%, αποδέχτηκαν το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων.
  • 40 χρόνια μετά τη δικτατορία φέρανε ξανά τις δυνάμεις καταστολής μέσα στα συνδικάτα και δέχονται τα συγχαρητήρια και τη στήριξη των δολοφόνων, φασιστών της Χρυσής Αυγής!

Οι τοποθετήσεις των ETUC – ITUC είναι ντροπή για κάθε Εργάτη, τίμιο Συνδικαλιστή!  Αποτελούν κατάφωρη παραβίαση της ανεξαρτησίας των εθνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και ωμή παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ακόμη περισσότερο, αποτελούν ευθεία επίθεση, συκοφαντία και ύβρη εναντίον εκλεγμένων συνδικαλιστών μελών του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδας και της 2ης σε αυτή παράταξης, επειδή εκφράζουν τη γραμμή της ταξικής πάλης και τη θέση για συνδικάτα εργατών όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, αλλά πλέον και πολλά ακόμη συνδικάτα με τις δικές του τοποθετήσεις και διαφορετικές αφετηρίες εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα για Συνδικάτα Εργατών – Όχι των Εργοδοτών.

Κάθε Συνδικάτο, ανεξάρτητα της πολιτικής του τοποθέτησης και προσανατολισμού, εφόσον είναι συνδικάτο με εργάτες πρέπει να καταδικάσει την απροκάλυπτη, νέα παρέμβαση των ETUC – ITUC στα εσωτερικά ζητήματα του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος».