Πλοίο ναυλώθηκε για 350,000$ την ημέρα – ο υψηλότερος ναύλος στα χρονικά της ποντοπόρου ναυτιλίας!

Η BP ναύλωσε το 175,000 m³ LNG για 350,000 δολάρια την ημέρα για την μεταφορά φυσικού αερίου από το Bonny της Νιγηρίας για την Ευρώπη στις αρχές φεβρουαρίου.

Ο συγκεκριμένος ναύλος έσπασε όλα τα ρεκόρ και είναι ο υψηλότερος ναύλος στα χρονικά της ποντοπόρου ναυτιλίας σύμφωνα με το WORLD RECORD ACADEMY.

Τα ναύλα στη μεταφορά φυσικού αερίου κυμαίνονται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα και είναι πολύ κερδοφόρα για τους μεταφορείς, ενώ η αξία του φυσικού αερίου στην Ασία είναι πολύ περισσότερη από την Αμερική και παρόλο που οι ναυλωτές πληρώνουν τεράστια ποσά στην μεταφορά τα κέρδη τους είναι τεράστια.

Α ναύλα στον Ατλαντικό αυξήθηκαν από Τα 99,000 δολάρια την ημέρα στις 5 Ιανουαρίου στα 322,000 δολάρια την ημέρα στις 8 Ιανουαρίου και αυτά του Ειρηνικού στα 221,750 δολάρια ανά ημέρα σύμφωνα με το Sark Commodities, μια κοινοπραξία μεταξύ της Kpler και της Powernext.

Στο φυσικό αέριο υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για να αυξηθούν τα κέρδη και για τους μεταφορείς και τους φορτωτές και να συνεχίσουν να επωφελούνται από τη μεταφορά του. Το πρόβλημα – παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων – είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά πλοία LNG για να ικανοποιηθεί η τεράστια ζήτηση. Ωστόσο, ορισμένοι φορτωτές δεν μπορούν να βρουν πλοία για φόρτωση ακόμη και όταν προσφέρονται να πληρώσουν τιμές ρεκόρ στους μεταφορείς.