ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ: Νέο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το πρωί του Σαββάτου στην Καλαμάτα απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία!

Σε συλλαλητήριο στις 9 το πρωί απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία, έξω από το ξενοδοχείο «Elite» της Καλαμάτας, καλεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Με ΜΑΤ, εισαγγελείς και μπράβους η ηγεσία της ΓΣΕΕ σκοπεύει να νομιμοποιήσει την παρουσία των γνωστών εργοδοτών, όλων των βρώμικων νοθειών σε ένα στημένο συνέδριο-παρωδία, με μόνο στόχο να διαμορφώσουν στην κάλπη πλαστούς συσχετισμούς.

Εδώ και τρεις μέρες στα τουριστικά θέρετρα της Καλαμάτας μέσα στην προκλητική χλιδή που η πλειοψηφία των εργαζομένων δε θα μπορέσει να δει ποτέ στη ζωή της, μια χούφτα εργατοπατέρες σε διαδρόμους και στα δωμάτια των ξενοδοχείων δολοπλοκούν για το πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους αποκλείοντας δεκάδες αντιπροσώπους από πραγματικά σωματεία. Απέδειξαν ακόμα μια φορά ότι έχουν γραμμένα στα παλιά τους παπούτσια τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει κουρέλι το καταστατικό της ΓΣΕΕ και κάθε συνδικαλιστική πρακτική. Ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό τους η πραγματοποίηση συνεδρίου που θα συζητήσει πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων.

Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει με τη μόνη καθαρή λύση που φοβούνται, τη μαζική παρουσία των ιδίων των εργαζομένων.

Όλες και όλοι αύριο, στο συλλαλητήριο έξω από το ξενοδοχείο «Elite», στις 9.00 π.μ.»!

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ:
Θέλουν να βάλουν τους νόθους αντιπροσώπους, να «νομιμοποιήσουν» τους εαυτούς τους!

Να βάλουν τους ίδιους τους νόθους αντιπροσώπους να ψηφίσουν για τη νομιμοποίησή τους επιχειρεί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Χωρίς να έχει συνεδριάσει καμία οργανωτική επιτροπή επιδιώκει να πάρουν μέρος στο Συνέδριο, εξαρχής όλοι οι αντιπρόσωποι, ακόμα και αυτοί για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες.

Το γεγονός κατήγγειλε η ΔΑΣ. Ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τόνισε ότι το Συνέδριο πρέπει να γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό. Σημείωσε ότι «οι κάρτες δεν είναι φέιγ βολάν να τις μοιράζετε όπως κάνατε τις προηγούμενες μέρες», προσθέτοντας ότι πρέπει να μοιράζονται με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής στους αντιπρόσωπους.

Τόνισε ότι 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο Συνέδριο και κατήγγειλε για ακόμα μια φορά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ θέλει να βάλει τους νόθους να ψηφίζουν και να νομιμοποιούν τη νοθεία τους. «Αυτό δεν μπορεί να γίνει», τόνισε.

ΠΑΜΕ: Καταγγελία για προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων

Το προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων σε συνεννόηση με ορισμένα ΜΜΕ για τη δημιουργία στημένων επεισοδίων με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για το 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Στην καταγγελία του σημειώνει:

«Από τις 6:30 π.μ. security, γνωστοί τραμπούκοι της Καλαμάτας μαζί με ομάδα εργατοπατέρων τρομοκρατούν και απειλούν.

Την ίδια στιγμή δεν έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και τεχνικές γραμματείες. Το ρόλο τους τον έχουν υποκαταστήσει συναδέλφισσες καμαριέρες των ξενοδοχείων που όλες αυτές τις μέρες μοιράζουν τυχαία τις κάρτες αντιπροσώπων σε πισίνες, δωμάτια και εστιατόρια.

Είναι φανεροί πλέον οι σχεδιασμοί τους να κάνουν ένα συνέδριο χωρίς να τηρηθεί καμία δημοκρατική διαδικασία, παραβιάζοντας κάθε καταστατική διάταξη. Συνέδριο που θα νομιμοποιεί τη γνωστή πλέον νοθεία και τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Είναι βαθιά γελασμένοι. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καλούμε τα σωματεία να δυναμώσουν το κύμα καταδίκης απέναντι σε αυτές τις αθλιότητες».

Ενώ από τις 9 π.μ. θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και ενώ εκκρεμούν οι σοβαρές καταγγελίες του ΠΑΜΕ για τουλάχιστον 53 αντιπρόσωπους που δεν πρέπει να πάρουν μέρος, λόγω νόθων και παράτυπων ενεργειών, καμία τέτοια διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ δεν έχει συνεδριάσει, ενώ δεν έχουν συγκροτηθεί οι οργανωτικές και τεχνικές γραμματείες.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, από το πρωί security, γνωστοί τραμπούκοι της Καλαμάτας μαζί με ομάδα εργατοπατέρων, τρομοκρατούσαν και απειλούσαν ενώ εξελίσσεται ένα προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων σε συνεννόηση με ορισμένα ΜΜΕ για τη δημιουργία στημένων επεισοδίων με στόχο την παρεμπόδιση της εισόδου εκλεγμένων αντιπροσώπων στο χώρο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, καταγγέλλεται το κλίμα που προσπαθούν να στήσουν από τα χαράματα, καθώς έχουν ειδοποιήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «να περιμένουν επεισόδια» στο χώρο του ξενοδοχείου. Στο κλίμα της προβοκάτσιας συμβάλλει και η κυβερνητική ΕΡΤ, με «ανταποκρίσεις» όπως  «μέλη του ΠΑΜΕ είναι εκεί» και «αναμένεται να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου».

 Γ. ΠΕΡΡΟΣ: Εκφυλισμός χωρίς τέλος στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ έκανε την εξής δήλωση για τις εξελίξεις σχετικά με το Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος:

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα ότι έπρεπε από σήμερα το πρωί στις 9 να έχει ξεκινήσει το συνέδριο. Όπως βλέπετε όμως και εσείς η πόρτα είναι κλειστή. Δεν έχει ξεκινήσει το συνέδριο. Οι αντιπρόσωποι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας των ζωντανών συνδικάτων είναι εδώ και περιμένουν. Οι άλλοι αντιπρόσωποι ψάξτε να τους βρείτε εδώ γύρω στο θέρετρο. Να τους βρείτε στην πόλη ενδεχόμενα και όπου αλλού. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Να γιατί από την αρχή εμείς λέγαμε και λέμε ότι τέτοιο συνέδριο με αντιπροσώπους εργοδότες νόθους σωματεία-φαντάσματα δεν μπορεί να γίνει.

Εμείς εδώ και μέρες, από προχθές δηλαδή, ζητάμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Το ζητήσαμε και σήμερα. Μια διοίκηση που πρέπει να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Δηλαδή πρέπει να επιστραφούν όλες οι κάρτες πίσω, που ξέρετε έχουν μοιραστεί σαν μαρουλόφυλλα τις προηγούμενες μέρες, να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται με βάση το καταστατικό, να πάρουν κάρτες οι πραγματικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων και με βάση αυτό να ξεκινήσει μια νομιμοποίηση, που όμως δεν μπορεί να έχει μέσα αυτή η νομιμοποίηση τους εργοδότες, δεν μπορεί να έχει τους νόθους, δεν μπορεί να έχει τους προέδρους ανωνύμων εταιρειών, δεν μπορεί να έχει μέσα όλους αυτούς που απαρτίζουν ένα μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων του Συνεδρίου.

Θέλουμε να τα γνωρίζει όλα αυτά η εργατική τάξη. Για αυτό και επιμένουμε αν θέλουν πραγματικά να γίνει ένα συνέδριο που να κουβεντιάσουμε τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων. Αυτή είναι η εκτίμησή μας, επιμένουμε σε αυτό και θα επιμείνουμε όλες αυτές τις μέρες και σήμερα και αύριο. Έχουν τεράστιες ευθύνες οι άλλες δυνάμεις που έχουν φθάσει μέχρι εδώ την κατάσταση. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να ανεχθεί αυτό τον εκφυλισμό και θα πάρει τα μέτρα της».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν η παραίτηση του κ. Καραγεωργόπουλου ανοίγει το δρόμο για διάλογο, ώστε να ξεκινήσει το Συνέδριο, ο Γ. Πέρρος τόνισε τα εξής:

«Η όποια παραίτηση ή οι όποιες ενέργειες της πλειοψηφίας θα μπορούσαν να συζητηθούν αρκεί να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ ή να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ όπου εκεί επισήμως θα γίνουν όλα αυτά που είπατε προηγουμένως και οι παραιτήσεις, και ξέρετε εμείς θέτουμε ένα σοβαρό πολιτικοσυνδικαλιστικό ζήτημα που αφορά τους 53 που εμείς θεωρούμε ότι είναι νόθοι και δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο».

Παράτυπες διαδικασίες και στα οικονομικά

Ακόμα μια πτυχή των παράτυπων διαδικασιών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, μπροστά και στο Συνέδριο, είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες αποφάσεις και διαδικασίες.

Θυμίζουμε το υπόμνημα που έστειλαν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τη διοίκηση της ΓΣΕΕ και την Ελεγκτική Επιτροπή, οι συνδικαλιστές-μέλη της Επιτροπής που εκλέγονται σε αυτήν με τη ΔΑΣ. Ενημερώνουν ότι δεν υπογράφουν το πρακτικό της Έκθεσης Ελέγχου Οικονομικής Διαχείρισης της ΓΣΕΕ για την περίοδο 1/1/2016-28/2/2019. Όπως επισημαίνουν, διαπιστώνουν ότι διενεργούνται δαπάνες χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες σχετικές αποφάσεις και διαδικασίες στα αντίστοιχα όργανα.

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα που υπογράφεται από τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ Στέλλα ΓεωργιάδουΕλισσάβετ ΖαμπέταΓαρυφαλλιά Ράλλη και Ηλία Τσιμπουκάκη επισημαίνονται τα εξής:

«Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής που υπογράφουμε το παρόν υπόμνημα δεν έχουμε υπογράψει το πρακτικό που αφορά την Έκθεση Ελέγχου Οικονομικής Διαχείρισης της ΓΣΕΕ για την περίοδο 01/01/2016-28/02/2019. Διαπιστώνουμε ότι διενεργούνται δαπάνες χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες σχετικές αποφάσεις και διαδικασίες στα αντίστοιχα όργανα. Αναφέρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα παρακάτω:

  • Για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ΓΣΕΕ δεν υπάρχει ούτε προϋπολογισμός, ούτε απολογισμός, ούτε απόφαση για το ύψος του κόστους των εκδηλώσεων. Εντοπίστηκαν μόνο τα αντίστοιχα τιμολόγια εξόδων υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο και τον γραμματέα. Πρόκειται για εκδηλώσεις που το κόστος τους ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
  • Παρότι η ΔΑΣ έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση όλων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων από τη ΓΣΕΕ, παρατηρείται το φαινόμενο της επιλεκτικής χρηματοδότησης οργανώσεων με δεκάδες χιλιάδες ευρώ και χωρίς σχετική απόφαση οργάνου.

Επιπλέον, στην τελευταία συνεδρίαση της Ελεγκτικής Επιτροπής (1/3/2019), στο ερώτημα της εκπροσώπου της ΔΑΣ για την ολοκλήρωση του ελέγχου του ΙΝΕ – ΚΕΚ/ΓΣΕΕ, ο προϊστάμενος της Επιτροπής (ΠΑΣΚΕ) μας ενημέρωσε ότι ο έλεγχος για τη χρήση 2018 δεν θα γίνει μέχρι το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στις 14-17 Μάρτη, δηλώνοντας αόριστα ότι θα γίνει κάποια στιγμή μεταγενέστερα!

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι:

  • Ο οικονομικός έλεγχος του ΙΝΕ – ΚΕΚ/ΓΣΕΕ για τις χρήσεις 2016 και 2017 δεν έχει ολοκληρωθεί με ευθύνη των εκπροσώπων των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ.
  • Δεν γίνεται οικονομικός έλεγχος ούτε για το ΚΑΝΕΠ με ευθύνη της πλειοψηφίας.
  • Η έκθεση των Ορκωτών Ελεγκτών για το ΙΝΕ – ΚΕΚ/ ΓΣΕΕ δεν μας διατίθεται».