ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΕΣΜΕΝ : Υπονομευτικός και αντιδραστικός ο ρόλος της ομάδας πού καθοδηγείται από εφοπλιστές και ΠΝΟ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι μηχανικοί,

Στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας πού πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2019 αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά ο υπονομευτικός και βαθιά αντιδραστικός ρόλος μιας μικρής ομάδας πού καθοδηγείται από εφοπλιστικούς κύκλους και την πλειοψηφία της ΠΝΟ. Έχει στόχο να διατηρεί τους συνταξιούχους μηχανικούς στην παραπληροφόρηση, αποκομμένους από τους εν ενεργεία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και από τους αγώνες πού αναπτύσσονται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Πρώην και νυν μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΣΜΕΝ, προσπαθούν να επιβάλλουν την αντιδραστική τους άποψη με κάθε τρόπο ώστε να διατηρούν την λειτουργία του σωματείου σε επίπεδο συλλόγου και – για να ακριβολογούμε – σε επίπεδο καφενείου μακριά από τα προβλήματα. Αντιδρούν σε κάθε προοδευτικό, σύγχρονο, ανανεωτικό πού προτείνει o ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ για τους συνταξιούχους και τη λειτουργία του σωματείου.

Αυτή η ομάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μέχρι σήμερα ανέπτυξε μια βρώμικη συκοφαντία ενάντια στις ταξικές δυνάμεις των διοικήσεων της ΠΕΜΕΝ, ότι «θέλουν να τους διώξουν από το κτίριο της ΠΕΜΕΝ». Δεν μπήκαν ποτέ όμως στον κόπο να εξηγήσουν στους συνταξιούχους μηχανικούς γιατί τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν τις γενικές συνελεύσεις  του σωματείου στο κτήριο της ΠΝΟ; Γιατί αρνήθηκαν την απόφαση του Δ.Σ. στις 10/5/2019 πού πάρθηκε κατά πλειοψηφία μετά από πρόταση του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ και ορίζει ότι οι γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται από την επόμενη, μόνιμα πια στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ συμβάλλοντας καθοριστικά στη συσπείρωση, στην αγωνιστική παρουσία, στη μαχητικότητα, στον προβληματισμό για τις εξελίξεις που καθορίζουν και επιδρούν στην ζωή των συνταξιούχων. Τι φοβούνται; Μήπως τους ίδιους τους μηχανικούς;

Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ καλεί όλους τους συνταξιούχους μηχανικούς να καταδικάσουν την αντιλαϊκή – αντισυνταξιουχική πολιτική πού συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις κατευθύνσεις της ΕΕ, να απομονώσουν όσους ευθύνονται για αυτήν την άθλια κατάσταση πού επικρατεί στην ΠΕΣΜΕΝ, να συσπειρωθούν γύρω από τον ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, να απαιτήσουν την οργάνωση των γενικών συνελεύσεων στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, την τήρηση όλων των διαδικασιών όπως ορίζονται από το παρόν καταστατικό, με προοπτική την αλλαγή του καταστατικού. Για να ανοίξει ο δρόμος για ΠΕΣΜΕΝ πού θα μπαίνει μπροστά, οργανωτής και καθοδηγητής των αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των συνταξιούχων μηχανικών, σε συνεργασία με τους εν ενεργεία συναδέλφους.

Πειραιάς, 16/5/2019