Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στη μαρίνα του Φλοίσβου

Περιοδεία πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 24 Δεκέμβρη, στη μαρίνα του Φλοίσβου ναυτεργάτες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αντιπροσωπεία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου με τη Λαική Συσπείρωση, Νίκος Γαρδίκης, όπου συνομίλησαν με τα πληρώματα των σκαφών αναψυχής που ελλιμενίζονται στη μαρίνα.
Στις συζητήσεις, καταδικάστηκε η επίθεση της κυβέρνησης, με τη συμφωνία των άλλων αστικών κομμάτων, στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα του κλάδου, με πρόσχημα τη διαχείριση της πανδημίας, χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της Υγείας των εργαζομένων. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας των ναυτεργατών των σκαφών αναψυχής, όπου κυριαρχεί η μαύρη ανασφάλιστη εργασία.
Τέλος, αναδείχθηκε η ανάγκη εμπιστοσύνης και συμπόρευσης με τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου και συνολικότερα στο εργατικό κίνημα, για την οργάνωση της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της εργοδοσίας.