ΠΕΜΕΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 14 Μάη στο υπουργείο Ναυτιλίας για τα προβλήματα των μετεκπαιδευόμενων

Κάλεσμα στους μετεκπαιδευόμενους και παίρνοντας όλα τα μέσα προστασίας, να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Μάη στις 11.00 π.μ στο υπουργείο Ναυτιλίας, απαιτώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης του ΚΕΣΕΝ και την ολοκλήρωση των κύκλων σπουδών, απευθύνουν η ΠΕΜΕΝ και η Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών.

Το κάλεσμα γίνεται μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους της ΠΕΜΕΝ και της Συντονιστικής Επιτροπής του ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών με εκπαιδευτικούς του ΚΕΣΕΝ, με αφορμή και το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας στις 7 Μάη, για έναρξη της τηλεκπαίδευσης στο ΚΕΣΕΝ, Σχολές Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων, Σχολή Θαλαμηπόλων.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Συγκεκριμένα στο δελτίο Τύπου του υπουργείου γίνεται αναφορά ότι: “Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και εφόσον έχει ολοκληρωθεί ομαλά η εκπαίδευση των καθηγητών, μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ξεκινήσει τα εξ αποστάσεως μαθήματα”.

Από τη συνάντηση επιβεβαιώνεται ότι, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες ΠΕΜΕΝ – Συντονιστικής ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, συνεχίζεται η κοροϊδία και ο εμπαιγμός, μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει καμία εκπαίδευση των καθηγητών και παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση και πότε θα ολοκληρωθούν οι κύκλοι σπουδών, που έχουν διεκόπη από τις 11 Μάρτη.

Επίσης, μέχρι σήμερα καμία συντονισμένη ενέργεια δεν έχει γίνει μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου, του ΚΕΣΕΝ και των μετεκπαιδευόμενων για την πλήρη κάλυψη σε ηλεκτρονικά μέσα, για την έναρξη και πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

Αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΣΕΝ έχει δώσει τροφή στα τρωκτικά της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης, που στηρίζει με την πολιτική της και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ιδιωτικές σχολές έχουν ξεκινήσει την τηλεκπαίδευση, οι οποίες εκμεταλλεύονται τα οξυμένα προβλήματα, στη διαρκώς υποβαθμισμένη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.

Οι μετεκπαιδευόμενοι που ολοκλήρωσαν το κύκλο σπουδών Α’ Μηχανικών στις 6 Μάρτη 2020, δεν έχουν πάρει την επιδότηση, ενώ για τους υπόλοιπους που διεκόπη η φοίτηση, δεν περιλαμβάνονται ούτε στο ειδικό επίδομα των 800 ευρώ, με τα έξοδα να τρέχουν, τα μπάρκα να έχουν παγώσει από τις εφοπλιστικές εταιρείες και είναι στην ουσία εγκλωβισμένοι σε αυτή την κατάσταση».