ΠΕΜΕΝ Συνεχίζεται η υποβάθμιση και η απαξίωση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης

 

Την υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και τις προηγούμενες, με αποτέλεσμα οι ιδιωτικές σχολές να απομυζούν τεράστια κέρδη σε βάρος των ναυτεργατών, καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ.

Σημειώνει ότι «οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σε κτιριακές υποδομές και στη σχολή των Σωστικών της ΑΕΝ/Ασπροπύργου, έχει ως αποτέλεσμα που παραπέμπουν τους ναυτεργάτες να πραγματοποιήσουν την ανανέωση των πιστοποιητικών τους για μετά τις 5 Νοέμβρη. Αυτή η κατάσταση που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα και καθυστερήσεις στη ναυτολόγηση των ναυτεργατών, δίνει τροφή στα τρωκτικά των ιδιωτικών σχολών, που εκδίδουν αντίστοιχα πιστοποιητικά ανεξαρτήτου σημαίας και αναγνωρίζονται και στα πλοία με ελληνική σημαία».

Συγκεκριμένα, η ΠΕΜΕΝ επισημαίνει ότι «στις ιδιωτικές σχολές:

  • “COSMOS” για την ανανέωση των σωστικών με σημαία Κύπρου, η διάρκεια είναι 4 μέρες έναντι του ποσού των 630 ευρώ.
  • “QMS” για την ανανέωση των σωστικών με σημαία Κύπρου, η διάρκεια είναι 3 μέρες έναντι του ποσού των 870 ευρώ.
  • “ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ” για την ανανέωση των σωστικών με σημαία Μάλτας, η διάρκεια είναι 6 μέρες έναντι του ποσού των 600 ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών, υπηρετεί τις απαιτήσεις τους, να διαμορφωθούν τα “διεθνή κρατούντα” για το σύνολο των ναυτεργατών, από όποια χώρα και αν προέρχεται δηλ. ναυτεργάτης χωρίς ΣΣΕ, να πληρώνει για τα διπλώματα και τα πιστοποιητικά, να πληρώνει για μια θέση εργασίας, να πληρώνει για την ασφάλεια και την υγεία του».

Η ΠΕΜΕΝ καλεί τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων «να οργανώσουμε και να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων μας και να συμμετέχουν στην οργανωτική σύσκεψη την Πέμπτη 8 Οκτώβρη στις 11 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΝΟ Κολοκοτρώνη 132».