ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Συνεχίζεται η εφαρμογή επιλεκτικής καραντίνας των ναυτεργατών σε ΕΛΠΕ και «Motor Oil»

«Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καράβια με πλόες εσωτερικού στα οποία έχει απαγορευθεί η έξοδος των ναυτεργατών», επανέρχονται με δελτίο Τύπου – καταγγελία τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, «μετά την καταγγελία μας στις 7 Μάη με αφορμή την απόφαση των ΕΛΠΕ να απαγορεύει την έξοδο των ναυτεργατών από τα καράβια που ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις της, από καταγγελίες ναυτεργατών αντίστοιχη απαγόρευση εφαρμόζεται και στις εγκαταστάσεις της “MOTOR OIL”».

Παρότι, συνεχίζουν τα σωματεία, «όπως μας ενημέρωσαν οι ναυτεργάτες ελέγχονται ιατρικά για την κατάσταση της υγείας τους σε κάθε κατάπλου των καραβιών, στις εγκαταστάσεις της “MOTOR OIL” συνεχίζεται μέχρι σήμερα όπως και στα ΕΛΠΕ, η επιλεκτική καραντίνα τους, προκαλώντας τους αρνητικές καταστάσεις στην επικοινωνία με τις οικογένειές τους και στην διαβίωσή τους».

«Επαναλαμβάνουμε την απαίτησή μας για άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του με βάση τα καταγγελλόμενα των ναυτεργατών και την έγγραφη ενημέρωσή μας», καταλήγουν τα ναυτεργατικά σωματεία.