ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για ασφαλή επαναπατρισμό των απαχθέντων ναυτεργατών

Φωτό αρχείου

«Τα πρόσφατα κρούσματα με πειρατείες σε βάρος των ναυτεργατών επιβεβαιώνουν τις επανειλημμένες καταγγελίες μας, ότι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα θυσιάζεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Επισημαίνουν ότι «μετά την απαγωγή την προηγούμενη βδομάδα των 3 ναυτεργατών του εφοδιαστικού δεξαμενόπλοιου “ΣΤΕΛΙΟΣ Κ.” πλοιοκτησίας Ι. Κουνιανάκη, στη θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας, νέα απαγωγή 4 ναυτεργατών εκδηλώθηκε την Κυριακή 29 Νοέμβρη, στο Δ/Ξ “AGISILAOS” της ναυτιλιακής εταιρείας “CAPITAL SHIP MANAGEMENT”, του εφοπλιστή Ε. Μαρινάκη, που βρισκόταν στο κόλπο της Γουινέας.

Η διαρκής υπονόμευση της ασφάλειας των ναυτεργατών, η καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και ο έλεγχος των ενεργειακών δρόμων εντάσσονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων, που δεν διστάζουν με την πολιτική τους να διαμορφώνουν αυτές τις συνθήκες, να προκαλούν πολέμους, να καταστρέφουν και να ξεριζώνουν τους λαούς από τις πατρίδες τους».

Τα ναυτεργατικά Σωματεία απαιτούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, άμεσα να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον ασφαλή επαναπατρισμό των ναυτεργατών.