ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ : Καταγγέλλουν την προσφυγή του ΣΕΒ στο ΣτΕ για να εξαιρεθούν οι λιμενεργάτες από τα ΒΑΕ

Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις του ΣΕΒ να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να εξαιρεθούν από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι λιμενεργάτες της COSCO στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝΣΤΕΦΕΝΣΩΝΠΕΕΜΑΓΕΝΠΕΠΡΝΠΕΣ/ΝΑΤ.

«Η προσφυγή του ΣΕΒ σε βάρος της διοίκησης του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες Πειραιά), έρχεται να προστεθεί στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, ενάντια στον αγώνα των λιμενεργατών, που αγωνίζονται και διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ και εφαρμογή της ένταξης τους στα ΒΑΕ» σημειώνουν τα ναυτεργατικά Σωματεία και προσθέτουν:

«Στη COSCO σε αυτό το πρότυπο καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπως το παρουσίασε στην επίσκεψη του στη Κίνα ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, η εργοδοσία δεν δίστασε το προηγούμενο διάστημα να επιχειρήσει εγκληματικές και τρομοκρατικές μεθόδους σε βάρος του προέδρου και των μελών της διοίκησης του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που αγωνίζονται ενάντια στις συνθήκες γαλέρας.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των λιμενεργατών της COSCO, θα ενταθεί στο σύνολο των εργαζομένων και με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχεια των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορία τους.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, με τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις τους, θέλουν να οικοδομήσουν την καπιταλιστική τους ανάπτυξη διαμορφώνοντας συνθήκες εργασιακής ζούγκλας σε κάθε χώρο δουλειάς, με εργάτες χωρίς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, να δυναμώσει η ταξική πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς για το σύνολο των οξυμένων προβλημάτων μας».

Παράλληλα επισημαίνουν ότι θα συμμετέχουν τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στη σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ και στο συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη, που εξήγγειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.