ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΝΗΗΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ Οργάνωση του αγώνα για ΣΣΕ, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα

 

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΗΗΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, που συμμετείχαμε στη σημερινή σύσκεψη, καταγγέλλουμε τη νέα επίθεση σε βάρος των ναυτεργατών, με τις τροπολογίες της κυβέρνησης της ΝΔ κατ’ εντολή των εφοπλιστών, για κατάργηση της ΣΣΕ στα ποντοπόρα καράβια και την προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των ναυτεργατικών σωματείων.

Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν τις απαιτήσεις των εφοπλιστών, για σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Καμία επανάπαυση. Να σημάνει Γενικός Συναγερμός παντού

Στη σύσκεψη καθορίστηκε προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα:

  • Απαιτούμε να συνεδριάσει άμεσα η ΕΕ της ΠΝΟ, για την επίθεση που δεχόμαστε στις ΣΣΕ, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να ληφθούν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.
  • Πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε εφοπλιστικές ενώσεις.
  • Να πραγματοποιηθούν περιοδείες και παρεμβάσεις σε λιμάνια, μέσα και έξω από τα καράβια, για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων.
  • Συσκέψεις με πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, για την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων των ναυτεργατών και τον συντονισμό της δράσης.

Το δίκιο των ναυτεργατών θα κριθεί στους καταπέλτες των πλοίων, μαζί με τους εργάτες στα λιμάνια, στα ναυπηγεία, στα εργοστάσια, εκεί που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης, διεκδικώντας όλα όσα της ανήκουν και την αξιοποίησή τους για τη λαϊκή ευημερία.

Αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε:

Ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται, με συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Να παρθούν πίσω όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.

Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων  και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■ Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, που δεν αντικαθίστανται στα ποντοπόρα καράβια και η πολύμηνη ναυτολόγηση τους έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειες τους, ενώ αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι άνεργοι ποντοπόροι ναυτεργάτες.

Προστασία της υγείας του λαού. Άμεσα μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

■ Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

06