ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καθώς όπως επισημαίνουν, «η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο Ναυτιλίας, με πρόσχημα την πανδημία, προωθεί διαρκώς πρόσθετα προνόμια και επιδοτήσεις για το εφοπλιστικό κεφάλαιο και σειρά αντεργατικών μέτρων στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων».

Κυβέρνηση – εφοπλιστές, συνεχίζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία, «εκμεταλλεύονται την εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί εδώ και ένα χρόνο στην ΠΝΟ, με αποτέλεσμα ΣΣΕ, συνθήκες εργασίας, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα να είναι διαρκώς στην κλίνη του Προκρούστη, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών».

Τα σωματεία επαναλαμβάνουν για άλλη μια φορά ότι «παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ». Να καθορίσουμε, αναφέρουν, «τη διαδικασία λειτουργίας των οργάνων, που θα περιλαμβάνει την κατάθεση και τον έλεγχο των σχετικών εγγράφων των αρχαιρεσιών του κάθε σωματείου και τον σχεδιασμό της δράσης με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις».

Με αφορμή, δε «την απάντηση σε σχετικό έγγραφο της ΠΕΕΜΑΓΕΝ στις 18/12/2020 με θέμα: ”Αποζημίωση του τέως ταμία της ΠΝΟ Πατρώνη Εμμανουήλ”», τα σωματεία καλούν την διοίκηση «να μας προσκομίσετε τις αποφάσεις της διοίκησης, που αναφέρεστε (24-09-2003 και 26-10-2018) καθώς και τον Ισολογισμό της Ομοσπονδίας για το 2019».