ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Να καλυφθούν οι ανάγκες των ασφαλισμένων μετά το κλείσιμο του «Οίκου Ναύτου» λόγω κορονοϊού

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων που προκύπτουν με το κλείσιμο του «Οίκου Ναύτου» μέχρι τις 7 Απρίλη λόγω κρούσματος κορονοϊού ζητούν τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Τα Σωματεία σημειώνουν:

«Λόγω κρούσματος κορονοϊού στον “Οίκο Ναύτου”, θα παραμείνει κλειστό μέχρι 7 Απρίλη, με εντολή ΕΟΔΥ.

Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι υγειονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του “Οίκου Ναύτου”.

Η διακοπή της λειτουργίας της  2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, που στεγάζεται στον “Οίκο Ναύτου”, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα σε μια περίοδο με την πανδημία του κορονοϊού.

Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν με το κλείσιμο του “Οίκου Ναύτου”, για τους ασφαλισμένους του. 

Σε έκτακτη ανακοίνωση του “Οίκου Ναύτου” επισημαίνεται επίσης ότι για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι άνεργοι ναυτεργάτες, που δεν πήραν το δώρο των Χριστουγέννων και πληρούν τις προϋποθέσεις  για το δώρο του Πάσχα, θα πρέπει να τα αποστείλουν ταχυδρομικά και όχι με email.

Αυτή η εξέλιξη και με αφορμή την διαδικασία που προτείνει η διοίκηση του “Οίκου Ναύτου” θα προκαλέσει πρόβλημα της έγκαιρης καταβολής των δικαιολογητικών και του δώρου Πάσχα σε άνεργους ναυτεργάτες.

Απαιτούμε άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε χωρίς καθυστέρηση να καταβληθεί έγκαιρα το δώρο του Πάσχα στους άνεργους ναυτεργάτες».