ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ Νέα καταγγελία για τα ωράρια εργασίας των ναυτεργατών των πλοίων «Super Jet» και «Sifnos Jet»

 

Με νέα καταγγελία για τα δρομολόγια των πλοίων «SUPER JET» και «SIFNOS JET» της ναυτιλιακής εταιρείας «SEAJETS ΝΕ», που με τα ωράρια εργασίας, προσθέτοντας τον χρόνο προετοιμασίας και αποκατάστασης του κάθε πλοίου, ξεπερνούν τις 15 ώρες ημερησίως, επανέρχονται τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

«Η ναυτιλιακή εταιρεία αντί να μεριμνήσει και να ναυτολογήσει διπλά πληρώματα με βάση τα ωράρια εργασίας, διατηρεί το εφεδρικό 3ο πλήρωμα που εναλλάσσεται στα 2 πλοία, η αλλαγή βάρδιας γίνεται στη Μύκονο, μεταφέροντας το εφεδρικό πλήρωμα από τη Νάξο, με αποτέλεσμα τη μείωση των ωρών ανάπαυσης κατά 2 ώρες», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία.

«Οι προκλητικές και παράνομες μεθοδεύσεις της εταιρείας υπονομεύουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Επαναλαμβάνουμε ότι επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση την καταγγελία και την έγγραφη ενημέρωσή μας», καταλήγει η ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων.