ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Καταγγέλλουν τις ομαδικές απολύσεις από την ANEK

Τις ομαδικές απολύσεις ναυτεργατών, κύρια των Γενικών Υπηρεσιών, στις οποίες προχώρησε η εταιρεία ΑΝΕΚ μέσω του λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας τις επόμενες μέρες από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «OLYMPIC CHAMPION» καταγγέλλουν μέλη του πληρώματος και τα Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Στην καταγγελία τους τα ναυτεργατικά Σωματεία σημειώνουν ότι η ναυτιλιακή εταιρεία, με ευθύνη των Λιμενικών Αρχών δεν τήρησε την εφαρμογή της πραγματικής αιτίας απόλυσης, αλλά την αιτιολόγησε ως «αμοιβαία συναίνεση». Επιπλέον, οι ναυτεργάτες απολύθηκαν χωρίς την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και της προβλεπόμενης αποζημίωσης.

Επισημαίνουν ότι εφοπλιστές και υπουργείο Ναυτιλίας δεν διστάζουν ακόμα και τα ελάχιστα δικαιώματα των ναυτεργατών να τα θυσιάζουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών. Καλούν τους ναυτεργάτες με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να συνεχίσουν τον απεργιακό αγώνα για ΣΣΕ, συνδικαλιστικά δικαιώματα.