ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ Καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις

 

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, μετά από συνεδριάσεις τους, αποφάσισαν την αποστολή εξωδίκου, προετοιμάζοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στην ένταση της επίθεσης εφοπλιστών – κυβέρνησης στα δικαιώματα των ναυτεργατών και συνολικά των εργαζομένων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία. Ενώ παράλληλα, καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια των ναυτεργατικών σωματείων να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας:

  • Ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική δημόσια ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται, με συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις του ν. 4714/20 για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.
  • Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν. 4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια
  • Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
  • Προστασία της υγείας του λαού. Άμεσα μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.
  • Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

Καταλήγοντας τα ναυτεργατικά σωματεία, «καλούν τα Διοικητικά Συμβούλια να συμμετέχουν στη σύσκεψη την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ., στον 2ο όροφο Κολοκοτρώνη 132, για την οργάνωση και τον σχεδιασμό πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων».