ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Εμπαιγμός και δημαγωγία η αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των ναυτεργατών

Οι ναυτεργάτες έχουν πλούσια εμπειρία από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων τους

«Αποτελεί εμπαιγμό και δημαγωγία για τους ναυτεργάτες παραμονές των βουλευτικών εκλογών το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αναφορά σε δελτίο τύπου (18-6-2019), για τα προβλήματα των ναυτεργατών», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, σημειώνοντας ότι, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την εφαρμογή της αντιναυτεργατικής νομοθεσίας των προηγούμενων κυβερνήσεων ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ενώ δεν δίστασε να ενισχύσει τα προνόμια και τις επιδοτήσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του».

Οι ναυτεργάτες δεν ξεχνούν:

  • Ότι το μνημόνιο ψηφίστηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως και η υλοποίηση των 2προηγούμενων με τραγικές συνέπειες για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Στην αναθεώρηση του Συντάγματος μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, δεν τόλμησαν να τροποποιήσουν τα εφοπλιστικά προνόμια που διευρύνουν την ανασφάλιστη εργασία και συνέβαλε στα τεράστια ελλείμματα του ΝΑΤ.
  • Το νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016, με τα πρόσθετα χτυπήματα στην κοινωνική ασφάλιση, τις περικοπές συντάξεων, την φορολογία.
  • Το χτύπημα των ΣΣΕ με μειώσεις μισθών και τις 180αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κουρουμπλή για Φ/Γ πλοία του εσωτερικού με οργανικές συνθέσεις που να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση.
  • Την προκλητική εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών που μείωσαν από 140εκατ. ευρώ το χρόνο σε 40 εκ. ευρώ!!! Διατηρώντας τις 56 νομοθετικές προνομιακές απαλλαγές, με αποκορύφωμα το ν. 27/1975 που καθορίζει τη φορολογία με βάση του κόρους του πλοίου και είναι λιγότερη από την εφορία που πληρώνει ένας Α’ Πλοίαρχος ή Α’ Μηχανικός.
  • Την παραπομπή στις καλένδες της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕγια τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Τη συνέχιση της υποβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης στρώνοντας το έδαφος στις ιδιωτικές σχολές.

Οι ναυτεργάτες έχουν πλούσια εμπειρία από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων τους, η διέξοδος είναι στην ενίσχυση του ταξικού αγώνα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».