ΠΕΜΕΝ: ΟΛΟΙ στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, για Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Συνάδελφοι Μηχανικοί,
ΟΛΟΙ στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ,
για Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών
Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ
στα γραφεία μας Μπουμπουλίνας 21.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες της ΠΕΜΕΝ το επόμενο διάστημα, πραγματοποιούνται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και διασποράς της πανδημίας του Covid 19, έντασης της επίθεσης εφοπλιστών και κυβέρνησης ενάντια στους Μηχανικούς, ενάντια σε όλους τους ναυτεργάτες, κάθε ειδικότητας, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Χιλιάδες ναυτεργάτες, με αποκλειστική ευθύνη Εφοπλιστών, Κυβέρνησης και Υπουργείου Ναυτιλίας, παραμένουν εγκλωβισμένοι στα καράβια σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται ότι οι δικές μας ζωές, οι δικές μας ανάγκες να επιστρέψουμε στις οικογένειες και στα παιδιά μας σώοι κι αβλαβείς δεν χωράνε στα δικά τους κέρδη.
Η εντατικοποίηση της εργασίας κτυπάει κόκκινο θέτοντας σε αυξημένο κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων στα καράβια με τραγικές συνέπειες για τις οικογένειες των ναυτεργατών. Τα τραγικά τελευταία θανατηφόρα ατυχήματα, η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων σε όλους τους τύπους καραβιών, εκθέτουν κυβέρνηση και εφοπλιστές. Επιβεβαιώνουν ότι κύριος στόχος τους είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών κόντρα στις δικές μας ανάγκες, θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όλων των Μηχανικών.
Αυτό το στόχο υπηρετεί ο νόμος τερατούργημα 4714/2020, που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, μέσα στο κατακαλόκαιρο με συνοπτικές διαδικασίες. Επιδιώκουν και στα καράβια με ελληνική σημαία να εφαρμόζονται τα «διεθνώς κρατούντα», επιφέροντας πλήγμα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.
Δηλαδή συνθήκες γαλέρας, Μηχανικούς, ναυτεργάτες χωρίς ΣΣ Εργασίας και δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Με την άθλια εφοπλιστική πατέντα του «μη προσφερομένου» με την έγκριση του υπουργείου ναυτιλίας – το Γραφείο Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), όπου τα προηγούμενα χρόνια διώχτηκαν μαζικά από τα καράβια πάνω από 100.000 ναυτεργάτες με συγκροτημένα μισθολογικά, εργασιακά δικαιώματα με βάση την ελληνική ΣΣ Εργασίας. Τώρα και για τη θέση του Α’ πλοιάρχου όπως και όλων των μελών του πληρώματος μπορεί να είναι με βάση τους μισθούς ΡΝΟ ΙΤF ΤCC ή ΡΝΟ ΙΒF
Σε αυτές τις συνθήκες αποκτά μεγάλη σημασία η μαζική μαχητική συμμετοχή των Μηχανικών στη ΓΣ για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής. Αποκτά μεγάλη σημασία η ενίσχυση της αγωνιστικής διοίκησης της ΠΕΜΕΝ, για την ενίσχυση της πάλης του κλάδου κόντρα σε εφοπλιστές, κυβερνήσεις, τα τσιράκια στα ναυτεργατικά σωματεία και την ΠΝΟ. Δυναμώνουμε το Σωματείο μας, στέλνουμε περισσότερους αντιπροσώπους σε ΠΝΟ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σε ΓΣΕΕ, δυναμώνουμε τη πάλη μας για μια ζωή στο μπόι που της αρμόζει.
Από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες η ΠΕΜΕΝ πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων των Μηχανικών και συνολικά των ναυτεργατών.
Ακόμα και σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με την εξάπλωση του COVID-19, το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αναδείξαμε ότι «Μένουμε ενωμένοι, δυνατοί, δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα, τις διεκδικήσεις μας», πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις για την υγεία, τις ΣΣΕ, τις απολύσεις, την ανεργία, τα εργασιακά δικαιώματα, τον εγκλωβισμό των ναυτεργατών στα ποντοπόρα καράβια, την ναυτική εκπαίδευση.
Γι αυτούς τους λόγους, η Αγωνιστική Διοίκηση της ΠΕΜΕΝ βρίσκεται στο στόχαστρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι εφοπλιστές και οι εκπρόσωποί τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΠΕΜΕΝ και οι ταξικές δυνάμεις, που συσπειρώνονται στα σωματεία ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποτελούν το πραγματικό εμπόδιο στα αντεργατικά τους σχέδια.
Δεν θα τους περάσει, δυναμώνουμε το δικό μας κάστρο αγώνα!
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους μηχανικούς, στους σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), που δημιουργούν τα δικά τους όνειρα, για μια δουλειά που θα μπορεί να ικανοποιεί τις δικές τους ανάγκες, ανάγκες που δεν χωράνε στα κέρδη των εφοπλιστών. Η μαζική συμμετοχή των σπουδαστών, των νέων συναδέλφων θα ισχυροποιήσει τη δυνατότητα να κτίσουμε το μέλλον που μας αρμόζει.

Συνάδελφοι Μηχανικοί,
Η ιστορική διαδρομή της ΠΕΜΕΝ, των ταξικών δυνάμεων και οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τους αγώνες, που έχουμε μπροστά μας. Κανένας μόνος του, με την συμμετοχή μας στη ζωή και τη δράση του σωματείου μας, δυναμώνουμε την πάλη για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Όλοι στη ΓΣ την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη στις 10:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΜΕΝ, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας λόγω της πανδημίας του COVID-19

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ – ΙΣΧΥΡΗ ΠΕΜΕΝ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ