ΠΕΜΕΝ: Κυβέρνηση και υπ. Ναυτιλίας να εξασφαλίσουν τον ασφαλή επαναπατρισμό των απαχθέντων ναυτεργατών στο Τόγκο

 «Απαιτούμε η κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν τον ασφαλή επαναπατρισμό των ναυτεργατών που έχουν απαχθεί στη περιοχή του Τόγκο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ, με αφορμή την απαγωγή 4 ναυτεργατών, από την περιοχή του Τόγκο.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ αναφέρει τα εξής:

«Σε εξέλιξη είναι στην περιοχή του Τόγκο η απαγωγή των 4 ναυτεργατών μεταξύ των οποίων ο Έλληνας δόκιμος μηχανικός, 2 από τις Φιλιππίνες, 1 από την Γεωργία, σε σύνολο 24 μελών του πληρώματος του Δ/Ξ “ELKA ARISTOTLE” με ελληνική σημαία (ΝΠ 11217), της ναυτιλιακής εταιρείας “EUROPEAN PRODUCT CARRIERS”.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για άλλο ένα γεγονός με θύματα τους ναυτεργάτες, εντάσσεται στην όξυνση των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των ενεργειακών δρόμων, που έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους λαούς.

Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε αυτούς τους ανταγωνισμούς πρωτοστατούν οι εφοπλιστές και ο εμπορικός στόλος αποτελεί το 4ο όπλο στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Έχει τεράστιες ευθύνες και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως με την πρόσφατη υπογραφή στην ανανέωση της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση της χώρας ως ορμητήριου των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, στη Μαύρη και Ερυθρά Θάλασσα με δραματικές επιπτώσεις σε φτώχεια, μετανάστευση, προσφυγιά.

Απαιτούμε η κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας άμεσα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν τον ασφαλή επαναπατρισμό των ναυτεργατών που έχουν απαχθεί στην περιοχή του Τόγκο».