ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη !

 

Στην τελική ευθεία μπροστά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις  10 Ιούνη, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, εντείνουν τη δράση τους, προετοιμάζουν την απεργιακή απάντηση και τις συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο –  έκτρωμα  για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας

Σε 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων προχωρούν την Πέμπτη 10 Ιούνη οι ναυτεργάτες. Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ,  ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (10 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη). «Να μην πάει μέρα και ώρα χαμένη για τη μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών, μέσα και έξω από τα καράβια, στην περιφρούρηση στους καταπέλτες των πλοίων, για την επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση.

 

Με αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τις επιπτώσεις των αντεργατικών ανατροπών στη δουλειά και τη ζωή των εργαζομένων, με πλατύ άνοιγμα  στους χώρους δουλειάς  μεταφέρουν τις απεργιακές αποφάσεις, με πρακτικά μέτρα για την οργάνωση της συμμετοχής στην απεργία, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν έναν στόχο: Να «νεκρώσουν» μεθαύριο εργοστάσια και καταστήματα, εργοτάξια και γραφεία, να μην κινηθούν πλοία και Μέσα Μεταφοράς. Να ακουστεί δυνατά και καθαρά η φωνή των εργαζομένων που απορρίπτουν το νομοσχέδιο και διεκδικούν την απόσυρσή του.

Εκατοντάδες αποφάσεις συνδικάτων

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να βγουν στον αγώνα για το ξήλωμα όλου του οπλοστασίου νόμων και διατάξεων για τη «διευθέτηση», το χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, στη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα, στις ΣΣΕ, τις απολύσεις, που χρόνια τώρα διαμορφώνουν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Με τις αποφάσεις τους κάνουν δική τους υπόθεση την προετοιμασία της κινητοποίησης, ενισχύονται το απεργιακό μέτωπο και το αίτημα για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στο κάλεσμά τους  προς τους ναυτεργάτες όλων των κλάδων  τα  σωματεία  ΠΕΜΕΝ< ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,  ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ – ΝΑΤ  σημειώνουν:

“Η ελπίδα είναι στους ταξικούς αγώνες, σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και τους εκπροσώπους του, για μια κοινωνία που θα υπηρετεί τις δικές μας ανάγκες”.