ΠΑΜΕ: Κινητοποιήσεις ενάντια στο άγριο χαράτσωμα του λαού από κυβέρνηση – ΔΕΗ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 30) πραγματοποίησε νωρίς το πρωί το ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση ξεδιπλώθηκαν πανό του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, της ΟΒΣΑ, ενώ το πανό του ΠΑΜΕ ανάγραφε, «Όχι στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στις διακοπές ρεύματος στα φτωχά, λαϊκά νοικοκυριά. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τις απολύσεις. Διεκδικούμε ρεύμα φτηνό για όλο το λαό».

Από τα μεγάφωνα ακούστηκε το κάλεσμα στην κινητοποίηση με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων, ενώ μέλη των σωματείων που συμμετείχαν μοίραζαν ανακοινώσεις. Στα πλαίσια της κινητοποίησης μίλησαν ο Ηλίας Μαστρολέων, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ.

Παράλληλα καταγγέλθηκε ότι ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση και για αίτημα συνάντησης, επιστράτευσε την τακτική της κωλυσιεργείας για να μην γίνει η συνάντηση.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, ακολούθησε πορεία στο Υπ. Εργασίας προκειμένου να εκφραστεί η διαμαρτυρία των ταξικών δυνάμεων στα σχέδια κυβέρνησης – εργοδοσίας για παρεμπόδιση της οργάνωσης των αγώνων, μέσω αντιδραστικών αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο.

Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

– Στα Καμίνια, μαζική κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ, πραγματοποιήθηκε το πρωί, μετά από κάλεσμα Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών και φορείς του Πειραιά με τη συμμετοχή των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ. Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Καμινίων με κατάληξη την κεντρική πλατεία, ενώ κυριάρχησαν συνθήματα κατά των αυξήσεων στα τιμολόγια και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Παράλληλα μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση με τις θέσεις των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών για τις εξελίξεις στην ΔΕΗ και το πλαίσιο αιτημάτων τους.

– Στην Ελευσίνα, έγινε συγκέντρωση το πρωί στο υποκατάστημα της ΔΕΗ από σωματεία και φορείς του Θριασίου. «Όχι στις αυξήσεις και στις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ. Φθηνό ρεύμα για το λαό», ανάγραφε το πανό των σωματείων και των φορέων που μέλη τους ανάρτησαν στην είσοδο των γραφείων της ΔΕΗ.

– Στο Αιγάλεω, το πρωί έγινε κινητοποίηση στη ΔΕΗ. Συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγίας Βαρβάρας, το Παράρτημα Αιγάλεω- Χαϊδαρίου- Αγίας Βαρβάρας της Ένωσης Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας, ο Σύλλογος γυναικών Αιγάλεω (μέλος της ΟΓΕ), ο Σύλλογος γυναικών Αγίας Βαρβάρας (μέλος της ΟΓΕ), το Συνδικάτο οικοδόμων Αιγάλεω – Χαϊδαρίου – Αγίας Βαρβάρας.

– Εξάλλου σήμερα, σε κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ καλεί  και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, στις 10.30 π.μ. στα Ανατολικά (οδός Βούλγαρη 35) και στα Δυτικά στις 10.30 π.μ., έναντι των Δικαστηρίων (οδός 26ης Οκτωβρίου 28)

– Στη Λάρισα θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στη ΔΕΗ (Καρδίτσης 99).

Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στην Κοζάνη την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη.