Ο.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ – Συγκέντρωση νεολαίας την Πέμπτη 9 Μάη στο Θησείο

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες

«Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ της φτώχειας, των μνημονίων, των πολέμων!». Με αυτό το σύνθημα η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο του Θησείου (πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ «Θησείο»).

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι: Μανώλης Ανδρουλιδάκης (που κάνει και την ενορχήστρωση), Ρίτα Αντωνοπούλου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Στάθης Δρογώσης, Παντελής Θαλασσινός, Βιολέττα Ικαρη, Πολυξένη Καράκογλου, Βαγγέλης Κορακάκης, Μαριώ, Σωτήρης Μπαλλάς, Πένυ Μπαλτατζή, Μιρέλα Πάχου, Πυξ Λαξ, Γιώργος Σαρρής, Γιώργης Χριστοδούλου.

«Στις 9 Μάη τιμάμε και εμπνεόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών», σημειώνει η ΚΝΕ στο κάλεσμά της προς τη νεολαία και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Ελάτε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά! Πρόοδος σημαίνει σύγκρουση με το σύστημα, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν! Για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει!».

Το Σάββατο 4 Μάη κυκλοφορεί η ειδική έκδοση του «Οδηγητή» για τις εκλογές!

Λίγες μέρες πριν από τις κάλπες της 26ης Μάη, ο «Οδηγητής» κυκλοφορεί σε μια ειδική προεκλογική έκδοση 16 σελίδων, που θα διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στη μειωμένη τιμή του 1 ευρώ. Το εξώφυλλο του «Οδηγητή» στέλνει το μήνυμα για: «Δυνατό ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας και των πολέμων – Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

Η ύλη της ειδικής έκδοσης του «Οδηγητή» περιλαμβάνει:

 • Συνέντευξη με τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
 • Άρθρο για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της νεολαίας με τίτλο: «Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε – Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού».
 • Άρθρο για τις «αξίες» και τα «ιδανικά» της ΕΕ ενάντια σε αυτά της νεολαίας.
 • Ερωτήσεις – απαντήσεις για τις εκλογές και τις θέσεις του ΚΚΕ.
 • Σχόλια.
 • Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ απαντούν στις ερωτήσεις του «Οδηγητή».
 • Ο Γραμματέας του ΚΣ των Κολεκτιβών Νέων Κομμουνιστών – Ισπανία και ο Γραμματέας της ΚΕ του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας – Ιταλία μιλούν στον «Οδηγητή» για τις ευρωεκλογές.
 • Το κόκκινο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, η απάντηση στο «μαύρο» της ναζιστικής Χρυσής Αυγής!
 • Παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειαρχών του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα και των υποψήφιων δημάρχων στους μεγαλύτερους δήμους.
 • Συνέντευξη με τον Κώστα Πελετίδη, δήμαρχο Πάτρας και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
 • Δηλώσεις στήριξης στο ΚΚΕ από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Η ειδική προεκλογική έκδοση του «Οδηγητή» θα αποτελέσει το βασικό όπλο των μελών και των φίλων της ΚΝΕ για να φτάσουν μέχρι την ώρα που θα ανοίξουν οι κάλπες σε χιλιάδες νέους και νέες. Να τους καλέσουν να κάνουν την πραγματική διαφορά ισχυροποιώντας το ΚΚΕ παντού. Γι’ αυτό και οι στόχοι διακίνησης μπαίνουν πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά! Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ανεβάζουν ρυθμούς, παίρνουν μέτρα για την επιτυχία της πανεξόρμησης με τον «Οδηγητή» το Σαββατοκύριακο, αλλά και από Δευτέρα με το άνοιγμα των χώρων Εκπαίδευσης.