Ν/ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Στάση εργασίας για την καθολική και υποχρεωτική εφαρμογή της ΣΣΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει το Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, την Τετάρτη 6 Μάρτη από τις 9 π.μ. ως τις 11 π.μ. στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συγκέντρωση των μεταλλεργατών στο χώρο του μνημείου στην είσοδο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όπου μέλη των διοικήσεων των κλαδικών σωματείων ενημέρωσαν για τις εξελίξεις με τη ΣΣΕ, προβάλλοντας το κύριο αίτημα να κηρυχτεί υποχρεωτική και να εφαρμοστεί καθολικά η κλαδική ΣΣΕ που έχει ήδη υπογραφεί.

Παράλληλα κατήγγειλαν την προσπάθεια υπονόμευσης της ΣΣΕ, ως προς την εφαρμογή της, από τους εργοδότες του κλάδου, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συσπείρωση στα κλαδικά συνδικάτα και σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Σημειώνεται ότι οι στάσεις εργασίας και οι συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς του κλάδου θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.