ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τα παραμύθια περί δημιουργίας «καλοπληρωμένων» θέσεων συντρίβονται με την τροπολογία για τους ναυτεργάτες (VIDEO)

«Οι μάσκες για την κυβέρνηση έπεσαν, το πολιτικό στριπτίζ της είναι γεγονός», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία που βάζει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις των ναυτεργατών.

«Τα παραμύθια τα οποία έλεγε μέχρι τώρα περί δήθεν δημιουργίας καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας γίνονται συντρίμμια στην τροπολογία-έκτρωμα, στην τροπολογία-έγκλημα», πρόσθεσε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «σαν τον κλέφτη, ο υπουργός των εφοπλιστών έφερε την τροπολογία στο παραπέντε», ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για τη συγκεκριμένη διαδικασία «γιατί στη Διάσκεψη του προεδρείου τόνιζε ότι όποιες τροπολογίες έρθουν, θα είναι αυτές οι οποίες έχουν επείγοντα χαρακτήρα».

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους μόνο για τις κύριες συντάξεις, αφήνοντας απέξω τα δώρα και τις επικουρικές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε πως «η κυβέρνηση κάνει μια τεράστια κλοπή στους συνταξιούχους».

Σε σχέση με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και το «Πρόγραμμα Γέφυρα», υπογράμμισε ότι επί της ουσίας «είναι χρηματοδότηση των τραπεζών». Επίσης, υπενθύμισε πως μόνο η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών «ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει να πληρώσουν οι τράπεζες».