Να μην περάσουν τα σχέδια για κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πρίνος – Καβάλα

 

Τα σχέδια πλοιοκτητών – κυβέρνησης για κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πρίνος – Καβάλα πρέπει να βρουν τη μαζική καθολική αντίδραση του λαού της Θάσου και της Καβάλας τονίζουν το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Θάσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναριών «Το Κάστρο».

Τονίζουν ότι «οι θαλάσσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να υπηρετούν τις ανάγκες των κάτοικων και όχι το κέρδος των πλοιοκτητών.  Τα προβλήματα των κατοίκων του νησιού και των ναυτεργατών μπορούν να λυθούν αντιμετωπίζοντας ενιαία αυτήν την ανάλγητη πολιτική σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των πλοιοκτητών τις κυβερνήσεις τα αστικά κόμματα που τα υπηρετούν. Η αγανάχτηση η οργή μας να μετατραπεί σε αγώνα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας».

Διεκδικούν:

  • Εδώ και τώρα να προγραμματιστούν δρομολόγια στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα χωρίς καμία επιδότηση. Απρόσκοπτη ασφαλή τακτική φτηνή σύνδεση με την Καβάλα 365 ημέρες το χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι.
  • Μείωση 50% των ναύλων μεταφοράς επιβατών – οχημάτων – εμπορευμάτων.
  • Δωρεάν εισιτήρια για τους ανέργους, ειδικές τιμές για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, φαντάροι, ΑΜΕΑ).
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών. Να καταβληθεί  εδώ και τώρα το πενιχρό επίδομα των 530 ευρώ στους ναυτεργάτες που αναίτια καθυστερεί από το μήνα Σεπτέμβρη η κυβέρνηση. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)