ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ : Παρέμβαση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στα ραντεβού στον «Οίκο Ναύτου»

Παρέμβαση στον Διευθυντή του Κέντρου ΠΕΔΥ Πειραιά στο κτίριο του «Οίκου Ναύτου» πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝΠΕΕΜΑΓΕΝΠΕΣ/ΝΑΤ μετά από καταγγελίες ναυτεργατών για την μεγάλη καθυστέρηση κλεισίματος ραντεβού με γιατρούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να κλείσει κάποιος ραντεβού με ενδοκρινολόγο περιμένει μέχρι και δύο μήνες, ενώ δεν υπάρχει η ειδικότητα του ουρολόγου σε όλη την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου.

«Οι ανάγκες για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού είναι μεγάλες» τονίζουν τα ναυτεργατικά Σωματεία προσθέτοντας ότι «τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνολικά στην Κοινωνική Ασφάλιση θα ενταθούν με τις περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 και το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Τα Σωματεία απαιτούν την άμεση λύση με την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, με μόνιμη σταθερή εργασία, που να καλύπτει τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Διεκδικούν – αγωνίζονται για Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.