Με παρέμβαση του ΠΑΜΕ αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας στον Μαραθώνα

Κάτω από την πίεση και την αγωνιστική παρέμβαση σωματείων, φορέων και του ΠΑΜΕ ανεστάλη τελικά ο πλειστηριασμός του  σπιτιού και μαγαζιού στον Μαραθώνα που σήμερα γινόταν σε συμβολαιογραφικό γραφείο.

Από νωρίς το πρωί, το ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές και σωματεία, συμπαραστεκόμενοι στην οικογένεια συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο και απαίτησαν να μην προχωρήσει η διαδικασία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν στο σημείο, εμπόδισαν ακόμα και στην οικογένεια να εισέλθει στο χώρο και να αντικρούσει τη διαδικασία. 

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο και χάνει την πρώτη της κατοικία, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά στο μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα. Στην πυρκαγιά «έχασε» τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους έπνιξαν και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση.

ΠΑΜΕ: Συνεχίζουμε τον αγώνα – Καμιά οικογένεια στο δρόμο

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει:

«Μετά από την παρέμβαση των συνδικάτων, εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων ο σημερινός πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας αναβλήθηκε. Ο πλειστηριασμός ήταν για πρώτη κατοικία οικογένειας. Το μαγαζί που είχαν κάηκε στον Μαραθώνα και έχασε τη ζωή του ο πατέρας της οικογένειας.

Καλούμε όλους όσους απειλούνται με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας κλπ να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα – Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Καμιά οικογένεια στο δρόμο».

Ακόμα και την οικογένεια που χάνει το σπίτι της εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις!
Νέα προσπάθεια παρεμπόδισης της οικογένειας, σωματείων και του ΠΑΜΕ που αντιδρούν στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σπιτιού οικογένειας από τον Μαραθώνα, σε συμβαιολογραφείο στην οδό Μαυροκορδάτου 13. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι παραταγμένες από το πρωί στο χώρο, εμπόδισαν για δεύτερη φορά τους άμεσα ενδιαφερόμενους να εισέλθουν στο γραφείο, επιβεβαιώνοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών οικογενειών που χάνουν τα σπίτια τους εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται προς όφελος των τραπεζών.

Στο πλευρό της οικογένειας το ΠΑΜΕ, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια απαιτώντας «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Καμιά οικογένεια στο δρόμο».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει πως «δεν είναι η μόνη περίπτωση, οι καταγγελίες για κατασχέσεις έρχονται βροχή. Καλούμε τον λαό να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στην προστασία της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια που τους έχει ανοίξει η όρεξη να αρπάξουν τον ιδρώτα και τον μόχθο για ένα κεραμίδι.

Θέλουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Να μην το επιτρέψουμε».