ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ «ΣΥΝΕΔΡΙΟ» ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ : Στο κενό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας – Μάχη ελπίδας και προοπτικής για συνδικάτα στα χέρια των εργατών

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα έδωσαν απάντηση στην προσπάθεια των εργατοπατέρων να στήσουν κάλπη με νόθους και εργοδότες, απαιτώντας συνέδριο εργατών!

  • Με συκοφαντίες, θεατρινισμούς και χρυσαυγίτικες πρακτικές, έχοντας τη στήριξη της εργοδοσίας και των κομμάτων της, με μεθοδεύσεις στο σκοτάδι, μακριά από τα μάτια των εργαζομένων, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ προσπάθησε και στη Ρόδο να νομιμοποιήσει τη νοθεία και την παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα, χωρίς να τα καταφέρει.
  • Η μάχη για συνδικάτα εργατών και την ανασύνταξη του κινήματος συνεχίζεται! Να κάνει κάθε εργαζόμενος δική του υπόθεση τον αγώνα για να καθαρίσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ζυγισμένοι – στοιχισμένοι προσφέρουν κάλυψη στη συνδικαλιστική μαφία

Χρυσαυγίτικες βρωμιές από τον Κιουτσούκη της ΔΑΚΕ και την ηγεσία της ΓΣΕΕ, κάλυψη και ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία από τον ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα αστικά κόμματα.

Σε εμπροσθοφυλακή της συκοφαντικής επίθεσης σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους και συνδικάτα, που ξεσκέπασαν και χτες τις βρώμικες μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας, αναδείχτηκε η παράταξη της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και ειδικότερα ο επικεφαλής της Ν. Κιουτσούκης, γραμματέας της Συνομοσπονδίας.

Στο παραλήρημά του, έχοντας πλήρη κάλυψη και αποστολή από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, πέρα από την εξόφθαλμη διαστρέβλωση των γεγονότων, ξέρασε χολή για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και για το ΚΚΕ, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει το ΠΑΜΕ «παραστρατιωτική εγκληματική οργάνωση, αντίστοιχη της Χρυσής Αυγής» και «αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης» τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ!

Ολα αυτά, μέσα από τις «φιλόξενες» συχνότητες των τηλεοπτικών σταθμών, που στην πλειοψηφία τους, με «πρώτο βιολί» την ΕΡΤ και το ΑΠΕ ΜΠΕ, υιοθέτησαν αμάσητες τις καταγγελίες και τα ψέματα της έκπτωτης ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Την προπαγάνδα της συνδικαλιστικής μαφίας για «βίαια επεισόδια» και «τραμπουκισμούς» αναπαρήγαγαν σε δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τόσο η ΝΔ, όσο και το ΚΙΝΑΛ, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη έριχναν νερό στο μύλο της συκοφαντίας, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τα αίσχη της συνδικαλιστικής ηγεσίας και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Στελέχη της ΝΔ, αλλά και των ΑΝΕΛ, μέχρι πρόσφατα κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθέτησαν πλήρως τις αθλιότητες Κιουτσούκη, μιλώντας για «τάγματα εφόδου του ΠΑΜΕ» και «εγκληματική οργάνωση», όπως είχε κάνει άλλωστε και η ίδια η ηγεσία της ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της από την Καλαμάτα.

Επίσημα η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, «είδε» γεγονότα που «τραυματίζουν τη δημοκρατία» και έκανε πως δεν άκουσε τις άθλιες δηλώσεις του συνδικαλιστή της στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Δεν παρέλειψε μάλιστα να καλέσει την κυβέρνηση «να διασφαλίσει επιτέλους την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ», να προσθέσει δηλαδή μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ στους μισθωμένους από τους εργατοπατέρες μπράβους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, ισχυρίστηκε πως είναι «θέμα δημοκρατίας» να ολοκληρωθεί το συνέδριο, να νομιμοποιηθούν δηλαδή οι νόθοι και οι εργοδότες που παρουσιάζουν ως «αντιπρόσωπους» η ΠΑΣΚΕ και οι άλλες δυνάμεις, ενώ την «προστασία» του συνεδρίου από το αρμόδιο υπουργείου ζήτησε και η Ε. Χριστοφιλοπούλου, επαναλαμβάνοντας το «σινιάλο» που εδώ και καιρό κάνουν οι εργατοπατέρες στις δυνάμεις καταστολής και το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας να επέμβουν πιο δυναμικά.

Μιχαλολιάκος και Τζήμερος στο πλευρό της συνδικαλιστικής μαφίας
Από κοντά και οι χρυσαυγίτες

Από αυτόν τον αντιδραστικό συρφετό ενάντια στα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια η Χρυσή Αυγή, τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας.

Στη φασιστική ιστοσελίδα της αναμασάει όλη τη «γραμμή» της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) περί «λοστών» και «τραμπουκισμών», ενώ σε ανάρτησή του ο αρχηγός της Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρει: «ΕΑΜ – ΕΛΑΣ Μελιγαλάς στην πράξη. Η νέα ΟΠΛΑ σε πλήρη δράση. Αυτό είναι το ΚΚΕ του «δημοκρατικού τόξου». Να το χαίρεστε αριστεροί και φιλελεύθεροι και προπαντός εσείς της ΝΔ που σέβεστε και τιμάτε την ιστορία της αριστεράς. Τιμάτε και τους λοστούς στην ΓΣΕΕ;».

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για πολλοστή φορά η εγκληματική οργάνωση στοχοποιεί τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σ. Πουλικόγιαννη, χρησιμοποιώντας «καρμπόν» εκφράσεις με αυτές που αναμασά η διοίκηση της ΓΣΕΕ στα δελτία Τύπου. Η Χρυσή Αυγή αναπαράγει μάλιστα το βίντεο της ΓΣΕΕ, που δείχνει μπράβους να τραβολογούν τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και τον Γιώργο Σιφωνιό, πρώην πρόεδρο του σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Από κοντά και ο γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του Θ. Τζήμερος έγραψε σε μήνυμά του: «Οι φασίστες αλητοτραμπούκοι του ΠΑΜΕ δεν ελέγχουν την ΓΣΕΕ. Και αφού ματαίωσαν με το «έτσι γουστάρω» το συνέδριο στην Καλαμάτα και τους έσπασαν στο ξύλο στη Ρόδο, μπούκαραν και στα γραφεία της Αθήνας. Κατά τα άλλα, το ΚΚΕ σέβεται το δημοκρατικό πολίτευμα».

Κι ενώ οι φασίστες ξεσαλώνουν, στήνοντας πανηγύρι με τις επικίνδυνες δηλώσεις και τον χυδαίο αντικομμουνισμό των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ των …«αντι-ακροδεξιών» και των «αντιφασιστικών μετώπων» βλέπει «απαξίωση» του συνδικαλιστικού κινήματος «με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, αλλά και του ΠΑΜΕ» (!) και συμπληρώνει:

«Ούτε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία χρησιμοποιεί ιδιωτική αστυνόμευση και επιδιώκει αδιαφανείς διαδικασίες, απαγορεύοντας ακόμα και την δημοσιογραφική κάλυψη στις εργασίες του συνεδρίου, αλλά ούτε και το ΠΑΜΕ, το οποίο με τη βία προσπαθεί να διαλύσει το συνέδριο, δεν εκπροσωπούν τις υγιείς δυνάμεις του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Ούτε με νοθείες, ούτε με τραμπουκισμούς, ούτε, φυσικά, με την στείρα άρνηση και απαξίωση όλων των θετικών μέτρων που έχει λάβει η σημερινή κυβέρνηση, δεν επιτυγχάνεται τίποτα»…

ΚΚΕ: Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

Σε σχόλιο για την επίθεση στελεχών της ΝΔ στη ΓΣΕΕ ενάντια στο ΚΚΕ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ σημειώνει:

«Τα στελέχη της ΝΔ στη ΓΣΕΕ με χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ και προσωπικά στον Γενικό Γραμματέα του προσπαθούν να καλύψουν αυτό που ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι, ότι αποτελούν και αυτά τη συνδικαλιστική μαφία στο εργατικό κίνημα. Αντικομμουνισμός, εργοδοτικός συνδικαλισμός και τσάκισμα του εργατικού κινήματος, γιατί αυτό απαιτεί το κεφάλαιο, είναι η «υπεύθυνη διακυβέρνηση» της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Λογαριάζει κι αυτός χωρίς τον ξενοδόχο».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αχρήστευσαν τα μαφιόζικα σχέδια της έκπτωτης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια των εργατοπατέρων να στήσουν στα κρυφά μια κάλπη για τους νόθους και εργοδότες «αντιπροσώπους» στο ξενοδοχείο – φρούριο

Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη ενέργεια τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ και συνδικαλιστές διάφορων κλάδων σμπαράλιασαν τις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, οι οποίες περιλάμβαναν μεταξύ άλλων:

Τη μετατροπή του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου στη Ρόδο σε ένα σφραγισμένο φρούριο, με τη χρήση μπράβων και ανθρώπων της νύχτας που επιστράτευσαν ακόμα και από σχολές πολεμικών τεχνών του νησιού! Τις απειλές και τους αλλεπάλληλους ελέγχους σε αντιπροσώπους, από άτομα άσχετα με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Την απαγόρευση κάλυψης του συνεδρίου από δημοσιογράφους, η οποία καταγγέλθηκε και από την ΕΣΗΕΑ.

Μαζί με την ταυτόχρονη κινητοποίηση στο κτίριο της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές, με την παρουσία και τα συνθήματά τους μέσα από το «Ρόδος Παλλάς», ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν «συνέδριο» με νόθους, εργοδότες και μπράβους, ούτε φυσικά να στηθεί μια κάλπη «στη ζούλα», με προκατασκευασμένο αποτέλεσμα, όπως επεδίωκε η έκπτωτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/Ομάδα Βασιλόπουλου).

Οι λιγοστοί υποστηρικτές της εν λόγω ομάδας, που τις προηγούμενες μέρες προκαλούσαν ανοιχτά, έμειναν να παρακολουθούν αποσβολωμένοι τους αντιπροσώπους της ΔΑΣ και συνδικαλιστές να μπαίνουν συγκροτημένα στο «απόρθητο» όπως νόμιζαν, «φρούριο», ενώ στα αυτιά τους βούιζε ενοχλητικά και δυνατά το σύνθημα: «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών».

Αποσβολωμένοι οι εργατοπατέρες…

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Η εικόνα που αντίκριζε κανείς τα λέει όλα:

  • Από τη μια, «σαπάκια» της εργοδοσίας, εργατοπατέρες με γνωστό ρόλο στην υπονόμευση των αγώνων. Και από την άλλη, αγωνιστές συνδικαλιστές που δίνουν την ελπιδοφόρα μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
  • Από τη μια, ξεδοντιασμένοι βρυχηθμοί. Και από την άλλη, ευρηματικά συνθήματα, φτιαγμένα στη στιγμή, να δείχνουν τη ζώσα δύναμη του οργανωμένου, πειθαρχημένου ταξικού κινήματος: «Συνέδριο θα γίνει και θα ‘ναι των εργατών, όχι των νόθων και των εργοδοτών». Συνθήματα που σάρκαζαν τις μάταιες προσπάθειες των εργατοπατέρων να κρατήσουν μακριά τους συνδικαλιστές και τους άλλους εργαζόμενους: «Με φουσκωτούς και μπράβους δεν δίνεται η λύση – φέρτε το ΝΑΤΟ να σας περιφρουρήσει!» ή «Κιουτσούκη, Παναγόπουλε εργατοπατέρες – δεν τις κανονίσατε καλά τις κρουαζιέρες». Αλλά και την ανερμάτιστη υποκρισία τους, με το σύνθημα «Φέρτε μπροστά μας τα αφεντικά – και βάλτε τους να κόβουν σαλάμια και τυριά», να απαντά στις προκλητικές δηλώσεις του πρόεδρου της ΓΣΕΕ, που βάφτισε… υπεύθυνους τυριών και αλλαντικών τα εκατοντάδες επιτελικά διευθυντικά στελέχη που συμμετέχουν αυτοπροσώπως σε «σωματεία» – μηχανισμούς της εργοδοσίας που διαμορφώνουν πλαστούς συσχετισμούς. Και, βέβαια, δεν παρέλειψαν να πουν συνθήματα αφιερωμένα στον εργοδότη – «συνδικαλιστή» Καραγεωργόπουλο, ο οποίος πολύ γρήγορα… αποσύρθηκε στα ενδότερα.
Με τη ζώνη τυλιγμένη στο χέρι και την αγκράφα σε ρόλο σιδερογροθιάς ο «συνδικαλιστής»
Σκηνικό σικέ επεισοδίων

Αδυνατώντας να κάνουν οτιδήποτε άλλο, οι εργατοπατέρες επιχείρησαν να στήσουν σικέ επεισόδια, αρκετή ώρα μετά την είσοδο των αντιπροσώπων της ΔΑΣ και των συνδικαλιστών στο χώρο του ξενοδοχείου.

Από τις αρχικές προκλήσεις, με εμετικές φράσεις του τύπου «φασιστάκια κομμουνιστές», με τύπους που κυκλοφορούσαν με τις ζώνες στα χέρια, πέρασαν σε απειλές εναντίον φωτορεπόρτερ του «Ριζοσπάστη», προχωρώντας τελικά και σε βίαιες επιθέσεις εναντίον εκλεγμένων αντιπροσώπων, πάντα με τη συνοδεία μπράβων, προκαλώντας αγανάκτηση στους συγκεντρωμένους αντιπροσώπους και συνδικαλιστές.

Στο τέλος, οι εργατοπατέρες προσπάθησαν να κουκουλώσουν όλα τα παραπάνω, αξιοποιώντας θεατρινισμούς για να το παίξουν και θύματα! Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Ν. Κιουτσούκης, πήρε… το Οσκαρ α’ αντρικού ρόλου, δείχνοντας ότι ο εργατοπατερισμός «έκλεψε» ένα μεγάλο αστέρι από το Θέατρο…

Ενώ είναι από αυτούς που και στην Καλαμάτα και στη Ρόδο πρωτοστάτησε σε επιθέσεις διάφορων μορφών, καμώθηκε τον τραυματισμένο, φώναξε ασθενοφόρο, και έφυγε με καροτσάκι και «βαριά αναπνοή». Ως… διά μαγείας, πολύ γρήγορα επέστρεψε κοτσονάτος και αφού είχε κάνει απαράδεκτες δηλώσεις ενάντια στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Δικαίως, λοιπόν, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ του αφιέρωσαν το σύνθημα «Γεια σου Κιουτσούκη εργατοπατέρα, στο θέατρο θα έκανες καλύτερη καριέρα»!

Παράλληλα, οι ίδιοι έκπτωτοι εργατοπατέρες που απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους την κάλυψη του «συνεδρίου», δημοσιοποίησαν ένα ακόμα βίντεο… «αλήθειας» που εμφάνιζαν μονταρισμένες σκηνές από διαφορετικές στιγμές σαν να είναι ένα γεγονός. Όμως όσο κοπτοραπτική και αν έκαναν δεν μπόρεσαν να «αποδείξουν» τα όσα ψευδή ισχυρίζονταν, ότι τάχα οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ τους επιτέθηκαν με λοστούς!

Υπόθεση κάθε εργαζόμενου!

Την ώρα που εξελίσσονταν αυτά, το ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα σε «όλους τους εργαζόμενους στο νησί και σε όλη τη χώρα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να συμπαρασταθούν στον αγώνα αυτής της περιόδου, για να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας», σημειώνοντας ότι «τώρα είναι ώρα για να καθαρίσει το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα από νόθους και εργοδότες».

Για τα «μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ», που πήραν ξανά απάντηση από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, το ΠΑΜΕ σημείωνε: «Η συνδικαλιστική μαφία αφού δεν υπολόγισε καλά τα νούμερα των «προσλήψεων» των μπράβων και της αστυνομικής παρουσίας, ξεκίνησε τους θεατρινισμούς, παριστάνοντας τους λιπόθυμους και τους τραυματίες, καλώντας οι ίδιοι ασθενοφόρα για να τους πάνε στο νοσοκομείο, με στόχο να προκληθούν δικαστικές διώξεις.

Η μόνη σοβαρή εξέταση που μπορεί να γίνει στους γνωστούς συνδικαλιστές της συνδικαλιστικής μαφίας Κιουτσούκη – Θεοχάρη, είναι να γίνουν στο νοσοκομείο εξετάσεις αίματος και αλκοτέστ (…) Η συνδικαλιστική μαφία ύστερα από όλα αυτά τα αίσχη που έχουν προηγηθεί σε Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στην Καλαμάτα, έχει το θράσος να αναφέρεται σε δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες».

Συνδικαλιστικός τουρισμός…

Πολύ γρήγορα οι εργατοπατέρες επέλεξαν το έργο… της εξαφάνισης, όπως έκαναν και στην Καλαμάτα. Την ίδια ώρα που οι δεκάδες αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας συνέχιζαν την κινητοποίηση στο χώρο του «Ρόδος Παλλάς», απαιτώντας Συνδικάτα εργατών, όχι νόθων και εργοδοτών, οι εργατοπατέρες άρχισαν να φυλλορροούν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία και όλα τα τουριστικά αξιοθέατα «αναστέναξαν» από τις επιδόσεις των εργατοπατέρων…

Νόμιζαν ότι θα ξεμπέρδευαν στα γρήγορα, στήνοντας κεκλεισμένων των θυρών μια σικέ κάλπη, με όλους τους νόθους και τους εργοδότες μέσα, με μπράβους να τους φυλάνε, για να αναπαραγάγουν τις καρέκλες τους με ένα προκατασκευασμένο αποτέλεσμα… Αφού, ωστόσο, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές χάλασαν τα σχέδιά τους, το ρίξανε ξανά στην ειδικότητά τους: Τουρισμός με τα λεφτά των εργαζομένων…

Νέες παρεμβάσεις από τη ΔΑΣ

Στο μεταξύ, για ακόμα μια φορά, οι δικηγόροι της ΔΑΣ έκαναν χτες τηλεφωνική παρέμβαση στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου της ΓΣΕΕ έχει καθοριστεί σε συγκεκριμένη αίθουσα του ξενοδοχείου και μόνο σε αυτήν, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν απόπειρα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για διεξαγωγή των αρχαιρεσιών εν κρυπτώ σε άλλο χώρο.

Επίσης, χτες το πρωί επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τον χώρο του ξενοδοχείου ο εισαγγελέας Ρόδου, συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού. Παρέμειναν σε χώρο του ξενοδοχείου μαζί με εκπροσώπους της διεύθυνσης και μετά από αρκετή ώρα αποχώρησαν. Με αφορμή και την επίσκεψη αυτή, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών της ΔΑΣ μαζί με δικηγόρους πραγματοποίησε παράσταση στον εισαγγελέα, όπως είχε κάνει και προχτές.

Πληρωμένη απάντηση και στη Βουλή

Πληρωμένη απάντηση στις βρωμιές των εργατοπατέρων και της Χρυσής Αυγής έδωσε χτες και από το βήμα της Βουλής ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Λίγο πριν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του φασιστικού μορφώματος, Χρ. Παππάς, είχε μιλήσει για «δολοφονική επίθεση των τραμπούκων του ΠΑΜΕ, δηλαδή του ΚΚΕ, στη Ρόδο, στο συνέδριο της ΓΣΕΕ» και κατέφυγε σε εμετικό αντικομμουνισμό, χωρίς καμιά αντίδραση από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

Παίρνοντας το λόγο, ο Θανάσης Παφίλης είπε χαρακτηριστικά: «Οι φασίστες δολοφόνοι και μαχαιροβγάλτες του Παύλου Φύσσα, μεταναστών κ.ά., με τους φασιστικούς χαιρετισμούς του Χίτλερ, αυτοί που όλα τα χρόνια υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου για να τσακίσει τους εργαζόμενους, αυτοί ήρθαν σήμερα να υπερασπιστούν την εργοδοσία και τη συνδικαλιστική μαφία που έχει καθίσει στο σβέρκο των εργαζομένων».

Υπενθύμισε ότι είναι αυτοί που έστησαν γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Χαλκίδα, που εκβίαζαν εργοδότες για να πάρουν Έλληνες με 16 ευρώ μεροκάματο και μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ το γραφείο έκλεισε. Είναι αυτοί που πήγαν να στήσουν σωματείο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη για να ρίξουν τα μεροκάματα εν ονόματι της ανεργίας, αυτοί που έκαναν δολοφονική επίθεση με ρόπαλα, καρφιά κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του Σωτήρη Πουλικόγιαννη, τον οποίο σήμερα κατηγορούν για τραμπούκο. Αυτοί που ανέλαβαν το ρόλο να στηρίξουν και τον Κιουτσούκη, που είναι αναμεμειγμένος με τις μεγαλύτερες νοθείες και χτες είχε ακροδεξιό παραλήρημα, το οποίο καταδίκασε ακόμα και η παράταξη της ΔΑΚΕ.

Ο Θανάσης Παφίλης κατέθεσε στη Βουλή το εξώδικο της ΔΑΣ με όλες τις παρανομίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ κι έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα όπου εργοδότες, μέτοχοι και διευθύνοντες σύμβουλοι ανώνυμων εταιρειών, μέλη διοικήσεων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών εμφανίζονται ως «αντιπρόσωποι» των εργαζομένων.

Κατήγγειλε επίσης ότι η συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ επιχείρησε να κάνει συνέδριο με πληρωμένους μπράβους, με ποινικούς που έκαναν ελέγχους με τέσσερα face control στην πόρτα του ξενοδοχείου στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των συνδικάτων. Επιχείρησε να κάνει συνέδριο με αποκλεισμένους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, χωρίς καμία κουβέντα για τα προβλήματα των εργαζομένων και χωρίς αποφάσεις, χωρίς καμία νομιμοποίηση αντιπροσώπων, που επιχείρησε να κάνει συνέδριο με ανηθικότητα και ψέματα.

Όπως είπε, τέτοιου είδους φαινόμενα είχαμε να τα δούμε από την εποχή της χούντας και δεν τα υποστηρίζουν ούτε αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί με άλλες παρατάξεις. Ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα κάνουν πίσω, θα συνεχίσουν δυναμικά και αποφασιστικά τον αγώνα τους για σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών. Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να παλέψουν για τον ταξικό προσανατολισμό του εργατικού κινήματος, να αναδείξουν δυνάμεις που παλεύουν στο πλάι τους για τα δικαιώματά τους και να απομονώσουν αυτού του είδους τις πρακτικές, τις βρωμιές και τις συκοφαντίες.

Μετέτρεψαν το κτίριο της ΓΣΕΕ σε κέντρο ενημέρωσης και αγώνα

Την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί τους στη Ρόδο, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ και συνδικαλιστές έδιναν τη μάχη για ένα γνήσιο εργατικό συνέδριο, στην Αθήναταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες για ώρες «πολιορκούσαν» το κτίριο της ΓΣΕΕ, σε μια μαχητική κινητοποίηση, από νωρίς χτες το πρωί, μέχρι το βράδυ.

Μετέτρεψαν το κτίριο σε κέντρο ενημέρωσης των εργαζομένων για τις αθλιότητες της ηγεσίας και απαίτησαν να ξεκουμπιστεί η συνδικαλιστική μαφία από τη ΓΣΕΕ, να γίνει γνήσιο συνέδριο, χωρίς μπράβους και εργοδότες. Με τα πανό που κρέμασαν στην πρόσοψη και τα συνθήματά τους, ενημέρωναν εργαζόμενους, αλλά και περαστικούς, για όσα εξελίσσονταν την ίδια ώρα στη Ρόδο, ενώ υπήρξε και ζωντανή παρέμβαση από συνδικαλιστές της ΔΑΣ – αντιπροσώπους στο συνέδριο. Ταυτόχρονα, στην είσοδο του κτιρίου κόλλησαν αφίσα με ξεκάθαρο μήνυμα: «Οχι σε Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Εργατοπατέρων».

Όταν η είδηση για την κινητοποίηση στην Αθήνα έγινε γνωστή στη Ρόδο, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚ Αθήνας, δήλωσε: «Είναι μια μάχη που δώσαμε στην Αθήνα, στην Καλαμάτα και συνεχίζουμε να τη δίνουμε εδώ στη Ρόδο και θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε όλο το επόμενο διάστημα. Μιλάμε για μια συνδικαλιστική μαφία, μια πλειοψηφία η οποία δεν έχει καμία νομιμοποίηση να κουβαλάει πια τη σφραγίδα και τα κλειδιά της ΓΣΕΕ. Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή συνάδελφοί μας εργάτες έχουν μπει μέσα στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Η έκπτωτη διοίκηση της ΓΣΕΕ πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά της Πατησίων, το κτίριο της ΓΣΕΕ να γυρίσει στους εργάτες. Δεν πρόκειται να γίνει συνέδριο με εργοδότες και νόθους…».

  • Από τον «Ριζοσπάστη» της Παρασκευής 5/4/2019