ΛΗΜΝΟΣ: Δυναμική και μαζική η συγκέντρωση για ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες

Δυναμικά και μαζικά συμμετείχαν στη συγκέντρωση για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Λήμνου, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11 το βράδυ στο λιμάνι της Μύρινας, την ώρα του κατάπλου του 46 ετών, προβληματικού πλοίου «AQUASTAR».

Παρά την υπονόμευση στην ουσία της συγκέντρωσης, λόγω της απόφασης την τελευταία στιγμή από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Λήμνου, για ματαίωση της κινητοποίησης, οι κάτοικοι του νησιού συμμετείχαν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο λιμάνι της Μύρινας, διεκδικώντας:

  • Άμεση αντικατάσταση του πλοίου «AQUA STAR» στη γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα. Σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

Στη συγκέντρωση φώναξαν συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο των νησιών μας και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών σας», «οι εφοπλιστές τα νησιά μοιράζουν, ανάλογα το κέρδος τους σαπάκια βάζουν βγάζουν» , «όχι άλλα “θα” από τα υπουργεία, θέλουμε καράβια και όχι κοροϊδία», «Στη Λήμνο μας αξίζει καλύτερη ζωή, δεν είμαστε τα πρόβατα του κάθε εφοπλιστή» και «Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο, οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω».

Η συγκέντρωση έληξε με τα εργατικά σωματεία να προγραμματίζουν νέα σύσκεψη για συνέχιση του αγώνα.