ΛΑΥΡΙΟ: Λαϊκός αγώνας δρόμου – ΚΝΕ: Συγχαρητήρια σε νέους αθλητές – ΠΟΛΟ (γ): Στον 5ο αγώνα ο τίτλος

ΛΑΥΡΙΟ: Με μεγάλη επιτυχία ο 3ος Λαϊκός Αγώνας στους Δρόμους των Μεταλλωρύχων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 3ος Λαϊκός Αγώνας στους Δρόμους των Μεταλλωρύχων από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Κορυδαλλού – Νίκαιας – Κερατσινίου.

Στον αγώνα, μεταξύ άλλων αθλητών, έλαβε μέρος και ο Χρήστος Χασιώτης, εργαζόμενος από το Λαύριο, διεθνής μαραθωνοδρόμος, με εξαιρετικές επιτυχίες εντός και εκτός της χώρας.

Ο φετινός 3ος Λαϊκός Αγώνας δρόμου ήταν αφιερωμένος στη μεγάλη απεργία των Μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1929 που φέτος συμπληρώθηκαν 90 χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι ο αγώνας διεξάγεται σε τρεις κατηγορίες (10 χλμ. τρέξιμο, 10 χλμ. δυναμικό περπάτημα και 1.000 μ. για παιδιά έως 17 ετών χωρισμένα σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες) και πραγματοποιείται στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το ΕΚΛ-ΑΑ για να αναδειχτεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, η πρόσβαση σε αυτόν δωρεάν, χωρίς επιβάρυνση για το λαό, και στη λογική ότι «Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια μόνο για λίγους, αλλά δικαίωμα και ανάγκη για τους πολλούς» κόντρα στην κυρίαρχη τάση του συστήματος που προβάλλει τη βιομηχανία θεάματος, τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, που θέλει τις νέες και τους νέους αντί για πρωταγωνιστές στα γήπεδα να είναι θεατές και καταναλωτές στην εξέδρα.

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Συγχαρητήρια από την ΚΝΕ στους Κωνσταντίνο Λιβάνιο και Ελίνα Τζένγκο για τις επιδόσεις τους

Η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ, απευθύνει συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Λιβάνιο, μαθητή Γ’ Λυκείου, μέλος της ΚΝΕ, με σημαντική συμβολή στους μαθητικούς αγώνες του προηγούμενου διαστήματος για τις επιδόσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας. Στο μήνυμα της η Επιτροπή αναφέρει: «Η πραγματοποίηση από τον Κωνσταντίνο πανελλήνιου ρεκόρ στην κατηγορία Παίδων αποτελεί σημαντική επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς τις τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό και χώρους προετοιμασίας, ιδιαίτερα στην επαρχία. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στις πανελλαδικές εξετάσεις που έχει μπροστά του».

Επίσης η Επιτροπή απευθύνει συγχαρητήρια και στην Ελίνα Τζένγκο, η οποία πραγματοποίησε παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων στον ακοντισμό με 65,90 μ. Στο μήνυμά της η Επιτροπή σημειώνει ότι «χαρακτηριστικό των δυσκολιών που υπάρχουν κατά την προετοιμασία της είναι ότι η προπόνηση γίνεται ουσιαστικά σε χωράφια του δήμου. Αναδεικνύεται και εδώ η ανάγκη να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι για την προετοιμασία αυτών των αθλητών, με ταρτάν για τις προπονήσεις τους, με κλειστούς χώρους για το χειμώνα, με αύξηση της επιχορήγησης προς τα σωματεία και τις ομοσπονδίες».

Στον 5ο αγώνα θα κριθεί ο τίτλος πόλο γυναικών

Παίζοντας για πρώτη φορά σαν πρωταθλητής, ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-5 της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού και ισοφάρισε σε 2-2 τις νίκες στη σειρά των τελικών της Α1 υδατοσφαίρισης Γυναικών.

Ο τίτλος θα κριθεί πλέον σε πέμπτο ματς, που θα γίνει την Πέμπτη (16/5) στον Πειραιά, με τις «ερυθρόλευκες» να ανακτούν το πλεονέκτημα έδρας και να φαντάζουν πλέον ως το μεγάλο φαβορί για το έκτο διαδοχικό πρωτάθλημα.