Κινητοποίηση των συνταξιούχων μηχανικών ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Συγκέντρωση στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν χθες η Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και η Πανελλήνια Ένωση Ομότιμων Μελών του ΤΕΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική που έχει τσακίσει τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία τους κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Ψήφισμα

Εμείς οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ που μαζευτήκαμε σήμερα 12 Ιούνη 2019 μπροστά από το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος εκφράσαμε την αγανάκτηση και διαμαρτυρία μας για την αντιασφαλιστική λαίλαπα που συνεχίζεται και εφαρμόζεται με ιδιαίτερο μένος σε εμάς.

Διατρανώσαμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, μαζικά, ενωμένα και αγωνιστικά, ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική, μέσα από ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο κίνημα που μπορεί να καθυστερήσει και εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, που μπορεί να έχει κατακτήσεις, με μάχιμο μετερίζι και όπλο του αγώνα τα σωματεία μας, ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Για δεκαετίες πληρώναμε με το  αίμα μας εισφορές για συντάξιμες αποδοχές ενός επιπέδου πολύ χαμηλότερου από αυτό που δικαιούμαστε, αφού στο Ταμείο μας περίσσευαν λεφτά, για να γίνονται τεράστια ρουσφέτια σε μεγαλοεργολάβους, να επενδύει σε μετοχές-φούσκες, να αγοράζει μέχρι και τράπεζα, που κατάντησε άπατο βαρέλι κατασπατάλησης των αποθεματικών του. Αυτά τα αποθεματικά που επί δεκαετίες καταληστευόντουσαν από την Τράπεζα της Ελλάδας μέχρι και 20% το χρόνο. Και ήταν τόση η ληστεία που μας γινόταν με τις εισφορές και τις εγγυητικές επιστολές που, παρ’ όλες τις παραπάνω κλεψιές, το ΤΣΜΕΔΕ το 2016 παρέδωσε στον ΕΦΚΑ γύρω στα 2,5 δισεκατομμύρια αποθεματικά.

Σήμερα μας κατέβασαν τη σύνταξη γύρω στα 900 ευρώ επί 12 αντί τα 2.150 X 14 που ήταν το 2010. Ο σφαγιαστικός νόμος Κατρούγκαλου προστέθηκε σε όλη τη σειρά των αντιασφαλιστικών νόμων από την εποχή του Σιούφα το 1993 και την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κάθε είδους παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Απαιτούμε:

Να επιστρέψουν αμέσως οι συντάξιμες αποδοχές μας στα επίπεδα του 2010 και να εφαρμοστεί η διαρκής ουσιαστική αύξηση σύμφωνα με την αύξηση της παραγωγικότητας.

Να σταματήσουν αμέσως

  • Οι καθυστερήσεις καταβολής και αυτών των κουτσουρεμένων αποδοχών από 3 έως 6 χρόνια. Να βγουν άμεσα και οι συντάξεις των διπλοσυνταξιούχων που καθυστερούν περισσότερο.
  • Η ληστεία της ΕΑΣ που μας παρακρατούν παράνομα μέχρι και 100 ευρώ το μήνα και να μας γυρίσουν τα κλεμμένα.
  • Η ληστεία του 83% του εφάπαξ των μικροεργολάβων.

Να ανατραπούν άρδην οι δραματικές συνεχείς μειώσεις των δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που μας στερούν ακόμα και βασικές υπηρεσίες, όπως της εντατικής θεραπείας

Να σταματήσει αμέσως

  • Η θρασεία περιφρόνηση από κυβερνήσεις και ευρωπαϊκούς θεσμούς των αποφάσεων των ανωτάτων  δικαστηρίων που κρίνουν αντισυνταγματικές τις περικοπές και διατάσσουν τις επιστροφές τους.
  • Κάθε κοροϊδία επιπέδου αντίδωρου που ονόμασαν 13η σύνταξη, να δοθεί από τώρα ολόκληρο το επίδομα διακοπών και να επανέλθει ουσιαστικά ακέραια η καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Η σκόπιμη ταλαιπωρία μας στις απογυμνωμένες υπηρεσίες, που έχει μοναδικό στόχο να καθυστερούν οι οφειλόμενες καταβολές.

Να εφαρμοστεί αμέσως η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση με υποδοχή των e-mail των ερωτημάτων και αιτημάτων και με άμεση απάντηση με e-mail της υπηρεσίας. Να εμπλουτιστεί, εκλαΐκευτεί και να ενημερώνεται συνεχώς το site του ΤΣΜΕΔΕ και οι ατομικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Απαιτούμε επίσης

  • Να υλοποιηθεί αμέσως ο σκοπός της διαθήκης Αξελού με την πραγματοποίηση του γηροκομείου – θεραπευτηρίου.
  • Να καθοριστεί αμέσως ο χώρος για τα σωματεία μας ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και ΕΣΤΑΜΕΔΕ δίπλα στην υπηρεσία εξυπηρέτησης συνταξιούχων, κάτι που συνέβαινε πάνω από μισό αιώνα και να σταματήσει κάθε ταλαιπωρία των συνταξιούχων στην αναμονή στον εξώστη του πρώτου ορόφου. Να δίνονται όποτε ζητούνται οι κλειστές αίθουσες του κτιρίου της Κλαυθμώνος για τη λειτουργία των Σωματείων μας και για τις εκδηλώσεις των συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ.
  • Να μας δοθούν αμέσως τα στοιχεία επικοινωνίας των 35.000 συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ και να σταματήσει η κοροϊδία με τα απαράδεκτα προσκόμματα των αρμόδιων υπηρεσιών, με την ανέντιμη επίκληση μιας νομοθεσίας που τάχα βάζει εμπόδια στην παραχώρηση των στοιχείων επικοινωνίας, ονομάζοντας προσωπικά δεδομένα τα στοιχεία του τηλεφωνικού καταλόγου, που τα δίνουν με θράσος στις ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης, στις τράπεζες και στους «ημέτερους» συνδικαλιστές.

Απαιτούμε να μας δοθούν αμέσως τα επιδόματα διακοπών και η βοήθεια για κατασκηνώσεις των παιδιών και εγγονών μας που δινόντουσαν πριν μερικά χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

Κινητοποίηση σήμερα για στήριξη της εκλεγμένης διοίκησης του Ταμείου τους

10/06/2019 08:32