Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

 

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Δικαστηρίου.

Ένοχοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν   από το Δικαστήριο τα ηγετικά στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς, Γερμενής, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος. 

                                               ……..……….

Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη ναζιστική εγκληματική «Χρυσή Αυγή».

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή.

Στη δίκη, βέβαια, προέκυψαν και τα πλοκάμια και οι διασυνδέσεις των ναζιστών, που τους κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνους.

Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του, με την ανατροπή του συστήματος, που επωάζει αυτό το αυγό του φιδιού, το ναζισμό, το φασισμό.

Γι’ αυτό είναι πολύ επίκαιρα τα λόγια του ποιητή : “Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”».

Δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη ναζιστική Χρυσή Αυγή έκαναν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί. Κοινή συνισταμένη τα περί «νίκης της Δημοκρατίας», ως συνέχεια μιας προσπάθειας φιλοτέχνησης ενός «διακομματικού τείχους απέναντι στον φασισμό», όπου τάχα χωράνε όλοι, που όμως δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες του αστικού πολιτικού συστήματος στην εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού», αλλά και στην ανοχή που επέδειξαν τα προηγούμενα χρόνια στους φασίστες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «η Δημοκρατία σήμερα νίκησε» και δήλωσε πως «είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση στο Facebook αναφέρει ότι «είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μίλησε για «δικαίωση για τα θύματα και τη Δημοκρατία».

Για «ποινική υπόθεση» και για «κομματική εκμετάλλευση» από «τα κόμματα εξουσίας» μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνοντας ότι η Δικαιοσύνη «στάθηκε στο ύψος της».

Δήλωση της Κ. Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Στη μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα. Η σημερινή απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους».

 

…………………….

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) σε ανακοίνωσή της, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, συγχαίρει τους δικαστές, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου και επισημαίνει ότι «η Ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα με την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών μία από τις πιο εμβληματικές δίκες στη σύγχρονη Ελλάδα. Η Ένωση, που διά του προέδρου της παραστάθηκε κατά την απαγγελία της απόφασης, συγχαίρει τους δικαστές που έφεραν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν: Την ενδελεχή εξέταση των πραγματικών περιστατικών της δικογραφίας με αμεροληψία, αντικειμενικότητα και ορθοκρισία. Ολοκλήρωσαν μια πολυετή διαδικασία με την παρουσία δεκάδων κατηγορουμένων, την εξέταση εκατοντάδων μαρτύρων και την ανάγνωση χιλιάδων εγγράφων, παρά τις ακατάλληλες συνθήκες και την έλλειψη αναγκαίων υποδομών.

Η Ιστορία θα αποτιμήσει με νηφαλιότητα την αξία και τη σπουδαιότητα της απόφασης. Άλλωστε και σε άλλες κρίσιμες στιγμές της ιστορίας που συνδέθηκαν με δίκες υψηλού συμβολισμού (υπόθεση Γρ. Λαμπράκη, εκδίκαση των πρωταιτίων της χούντας) η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε το τιμόνι σταθερό και ανέδειξε την κοινωνική σημασία της ποινικής δικαιοδοτικής κρίσης. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι πυλώνας της Δημοκρατίας».

                                             ………………………

  • Η ανακοίνωση των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ:

«Η απόφαση του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό και σαφή τρόπο ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία δεν άφησε καμία αμφιβολία στο δικαστήριο ότι η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και την επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, παρά τη μη ορθή μεταβολή της κατηγορίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη κτλ, όσο και για δεκάδες άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Αναμένουμε από το δικαστήριο να αντιστοιχίσει αυτήν την απόφασή του με την επιβολή των ανώτατων ποινών όπως αρμόζει σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και να οδηγήσει τους καταδικασθέντες κατηγορούμενους στη φυλακή, προκειμένου να ικανοποιηθεί και το αίσθημα δικαίου του λαού μας και να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματά της.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνησή του και να απομονώσει με την ίδια του τη δράση τη Χρυσή Αυγή και κάθε είδους φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα».