ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ Μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες

Μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες οργανώνουν, αύριο Πέμπτη   Εργατικά Κέντρα της ΑττικήςΟμοσπονδίες και Σωματεία, σε συνεργασία με σωματεία του κλάδου, στο πλαίσιο των συντονισμένων πρωτοβουλιών μπροστά στην απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Με παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ, στις 10 π.μ.εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε σταθμούς, διεκδικούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης και αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), που στις συνθήκες της πανδημίας έχουν γίνει υγειονομικές βόμβες. Εδώ και τώρα να γίνουν επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση του στόλου των οχημάτων.

Σωματεία και μαζικοί φορείς του Κορυδαλλού οργανώνουν παρεμβάσεις στις 7.30 π.μ. στο σταθμό Μετρό στην περιοχή, ενώ καλούν στην παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΣΥ.

Στη μέρα δράσης καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Δεν παίζουμε την υγεία μας στα ζάρια

«Δεν παίζουμε την υγεία μας στα ζάρια. Απαιτούμε συχνά και ασφαλή δρομολόγια για τον λαό. Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων», τονίζει στη ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης που «αντί να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των συνδικάτων και των μαζικών φορέων για να προστατεύσει την υγεία του λαού και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά του, αξιοποιεί αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες για να δυναμώσει την επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες, μεγαλώνοντας τα προβλήματα, φέρνει νέους αντιλαϊκούς νόμους, ενώ προχωρά στην ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση κάνει τρίμηνες συμβάσεις με τους γιατρούς που τόσο έχουμε ανάγκη, ενώ για τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ κάνει 2χρονες συμβάσεις. Αντί να επιτάξει την ιδιωτική υγεία και τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η κυβέρνηση μπουκώνει με τα χρήματα του ελληνικού λαού τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία και στις Μεταφορές, στερώντας τα από κρίσιμες υποδομές και προσωπικό στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις συγκοινωνίες», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα σωματείων και φορέων έχουν ως εξής:

  • Πύκνωση δρομολογίων ειδικά στις ώρες αιχμής σε όλα τα μέσα μεταφοράς.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες και τους επιβάτες. Δωρεάν μετακίνηση σε εργαζόμενους που έχουν απολυθεί ή έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους ή έχουν εξαναγκαστεί σε εκ περιτροπής εργασία.
  • Άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση για:

— Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

— Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά καινούργιων οχημάτων και βαγονιών.

— Καμία επιχειρηματική δράση στις αστικές συγκοινωνίες. Όχι στα ΣΔΙΤ. Επίταξη των ΚΤΕΛ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία.