ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ : Βράβευσε αθλητές, αθλήτριες και προπονητές που διακρίθηκαν

Το τιμητικό βραβείο στην Βασιλική Μιλλούση απένειμε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Την ετήσια εκδήλωσή της πραγματοποίησε χτες η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι αθλήτριες και οι αθλητές, μαζί με τους προπονητές τους, που διακρίθηκαν στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα κατακτώντας χρυσό μετάλλιο, όσοι διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Αϊρες, καθώς και όσοι έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο. Επίσης υπήρξαν ειδικές τιμητικές βραβεύσεις σε παράγοντες και πρόσωπα του αθλητισμού.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, απέμεινε το τιμητικό βραβείο στην σπουδαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, που μετά από μια 27χρονη καριέρα επιτυχιών αποφάσισε να πει «αντίο» στην ενεργό δράση.

Την εκδήλωση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος,ο οποίος χαρακτήρισε τους αθλητές και τις αθλήτριες τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας, εστιάζοντας στο πλήθος μεταλλίων (125) που κατακτήθηκαν το 2018.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός, εστιάζοντας κυρίως στις πενιχρές επιχορηγήσεις της ΕΟΕ και των αθλητικών ομοσπονδιών, που όπως είπε δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά έξοδα, την κατάσταση στις υποδομές, ενώ εκθείασε το έργο των χαμηλόμισθων προπονητών και τη συμβολή τους στο να έρθουν αυτές οι επιτυχίες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των αθλητικών ομοσπονδιών και αθλητές. Εκ μέρους του ΚΚΕ, το παρών έδωσαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Κόμματος, Θοδωρής Λιάππης.

Στιγμιότυπο από τη βράβευση της Βασιλικής Μιλλούση

 Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: 

Η πολιτεία να σκύψει με συγκεκριμένα μέτρα πάνω στα μεγάλα προβλήματα των αθλητών

Αμέσως μετά τη βράβευση της Βασιλικής Μιλλούση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη παρέμβαση: «Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους και όλες. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν την κορυφή, που κατέκτησαν μετάλλια, αλλά και σε όλους εκείνους και εκείνες που αυτή τη φορά ή σε αυτή τη φάση δεν κατάφεραν να πάρουν ένα μετάλλιο ή μια διάκριση, όμως επιβραβεύονται για τη μεγάλη και τεράστια προσπάθειά τους. Και βέβαια όλοι μας ξέρουμε τι τεράστια προσπάθεια χρειάζεται – όπως άλλωστε φαίνεται και στο πρόσωπο της Βασιλικής Μιλλούση που μόλις τιμήσαμε – μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με σκληρή προσωπική πάλη άλλα και συνολικότερα.

Γιατί όλοι οι αθλητές δουλεύουν μέσα σε συνθήκες με τεράστιες ελλείψεις, με λειψή χρηματοδότηση, χωρίς υποδομές, με ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό. Ζητήματα που άλλωστε τα ξέρουμε όλοι και στα οποία θα πρέπει να σκύψει περισσότερο και πιο ουσιαστικά, και όχι μόνο στα λόγια και στις υποσχέσεις, αλλά και με πιο πρακτικά έργα και συγκεκριμένα μέτρα, η πολιτεία και η εκάστοτε κυβέρνηση. Ετσι ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε και να νιώθουμε αυτή τη χαρά και την ανάταση με νέες επιτυχίες. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι προπονητές, οι γονείς των αθλητών και αθλητριών μας, η ομοσπονδία και τα αθλητικά σωματεία.

Καλή υγεία και δύναμη σε όλους, με νέες επιτυχίες σε αυτόν τον αγώνα. Και στην Βάσω Μιλλούση, απ’ το νέο μετερίζι πλέον, να προσφέρει σε αυτό που πιστεύουμε όλοι μας για τον αθλητισμό, την πατρίδα μας και τη νεολαία».

Από την πλευρά της η Β. Μιλλούση, αφού ευχαρίστησε την Ολυμπιακή Επιτροπή για τη βράβευσή της, δήλωσε: «Είναι πολύ συγκινητικό για τους αθλητές να βραβεύονται μετά την αποχώρησή τους. Για μένα σημαίνει αναγνώριση, και ευχαριστώ πολύ όλους γι’ αυτό. Καλή επιτυχία στους αθλητές, να έχουν μια χρονιά με υγεία, χωρίς τραυματισμούς».