Δ. ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ: Όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός να αντιπαλέψει μια Ένωση των πολυεθνικών

Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ μιλώντας το βράδυ της Κυριακής 14 Απρίλη στο «kontra».

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει δοκιμαστεί επί 20 χρόνια και «ο ελληνικός λαός, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρίες από τα καταστρεπτικά μέτρα που έχουν παρθεί εναντίον τους, αλλά και απέναντι στους λαούς της Ευρώπης». Είναι μια Ένωση του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών επεσήμανε προσθέτοντας ότι «όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, θα είναι δυνατός ο λαός να αντιπαλέψει μια Ένωση των πολυεθνικών, να παλέψει αυτές τις δυνάμεις που κυριαρχούν».

Ο Δ. Κουμπούρης αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis σημείωσε ότι «το μεγάλο σκάνδαλο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι και το δημόσιο παλιότερα και ο ελληνικός λαός δηλαδή, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει το φάρμακο πανάκριβα» και πρόσθεσε ότι οι πολυεθνικές έχουν ευνοηθεί από όλες τις κυβερνήσεις.

Υπογράμμισε ότι ζούμε σε ένα σύστημα που είναι άδικο και εκμεταλλευτικό και τόνισε ότι «δεν μπορεί να δοθεί λύση αν η παραγωγική βάση και η οικονομία μιας χώρας δεν υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων».