ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ «Θέλουμε χρόνο για τα παιδιά μας. Δεν είμαστε οικογένεια με τα αφεντικά μας»!

«Θέλουμε χρόνο για τα παιδιά μας. Δεν είμαστε οικογένεια με τα αφεντικά μας»! Αυτό το μήνυμα διατράνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Σύνταγμα, με την κινητοποίησή τους μπροστά από τη Βουλή, γονείς μαζί με τα παιδιά τους, καταδικάζοντας το εκτρωματικό αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στην κινητοποίηση κάλεσε η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν Ενώσεις Γονέων από περιοχές της Αττικής.

Οι γονείς, με πικέτες που φορούσαν, έδειχναν εικονογραφημένα την απαίτηση τους να παίζουν, να διαβάζουν, να έχουν ελεύθερο χρόνο μαζί με τα παιδιά τους, ενώ με άλλες πικέτες έδειχναν τη «μετά το νομοσχέδιο» κατάσταση, όπου παιδιά προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνα τους με το διάβασμα ή κοιτούν από το παράθυρο περιμένοντας τη μαμά και τον μπαμπά κ.λπ. Τα παιδιά που συμμετείχαν στην κινητοποίηση επίσης είχαν τη δική τους συμβολή, ζωγραφίζοντας με κιμωλίες κάτω στο τσιμέντο ένα τεράστιο ρολόι για να δείξουν τον χρόνο που θέλουν να περνούν με τους γονείς τους.

«Να αποσυρθεί ακόμα και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση για να ψηφιστεί από τη Βουλή, σαρώνοντας όσα εργατικά δικαιώματα μας είχαν απομείνει, φέρνοντας τεράστιες αλλαγές στη ζωή των γονέων και των οικογενειών μας», απαίτησε η Κατερίνα Παπαλυμπέρη, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, χαιρετίζοντας στη συγκέντρωση. Όπως εξήγησε, «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που κάνει τη ζωή μας λάστιχο, καταργεί το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική δράση μας και η Κυριακάτικη αργία “φαντάζει όνειρο απατηλό” για τους εργαζόμενους γονείς».

Καταλήγοντας η Κ. Παπαλυμπέρη είπε ότι «το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων για αυτό δεν πρέπει να ψηφιστεί, αλλιώς ο χρόνος για τα παιδιά μας θα είναι μόνο… ένα φιλί για καληνύχτα… και αν!». Κάλεσε δε τους γονείς να ανανεώσουν το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια της Τετάρτης. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία).

1 / 17