ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των σωματειων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καταγγέλλουν τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας   «COSCO» – PCT – D-PORT, να προχωρήσει στοχευμένα και να θέσει εκτός παραγωγής τα μέλη του Δ.Σ και άλλους λιμενεργάτες του σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ, επειδή συμμετείχαν στην απεργιακή περιφρούρηση στις 26 Νοέμβρη, με πρόσχημα την προστασία των υπόλοιπων εργαζόμενων λόγω συγχρωτισμού.

Οι λιμενεργάτες της COSCO, με τη μαζική συμμετοχή τους ακύρωσαν στην πράξη το κλίμα τρομοκρατίας και της απεργοσπασίας, που επιχείρησε η εργοδοσία απαιτώντας παρέμβαση υπουργείων, εισαγγελέων.

Οι λιμενεργάτες, οι ναυτεργάτες, οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που συμμετείχαν  στην Πανεργατική απεργία, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, διεκδίκησαν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας, υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στις συνθήκες γαλέρας που επιδιώκουν εργοδοσία – κυβέρνηση της ΝΔ, να επιβάλλουν σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Είμαστε αλληλέγγυοι στο αγώνα των λιμενεργατών της COSCO, που διεκδικούν μέτρα ασφάλειας και προστασίας στις προβλήτες, ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα σωματεία, σε ετοιμότητα  και επαγρύπνηση, να απαντήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα σχέδια της εργοδοσίας,  που θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους λιμενεργάτες της COSCO.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

   «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ.

30 Νοέμβρη 2020