ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΕΜΕΝ : Μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας για τη συνέχιση της πάλης

Μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας σε όλους τους ναυτεργάτες, για τη συνέχιση της πάλης στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών έστειλαν οι μηχανικοί που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες της ΠΕΜΕΝ.

Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ χαιρετίζει τους μηχανικούς, για τη μαχητική συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες του σωματείου για την εκλογή της νέας διοίκησης και των αντιπροσώπων της σημειώνοντας ότι «οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν την περίοδο της πανδημίας και με γενικευμένη την επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών».

Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 2.291 μηχανικοί. Τα έγκυρα ήταν 2.278 και τα άκυρα 13. Η Ενωτική Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία έλαβε 2.278 ψήφους, 33 έδρες στο ΔΣ και εξέλεξε 23 αντιπροσώπους για τις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ καλεί τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό στα καράβια, σε κάθε χώρο δουλειάς, παντού, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο τερατούργημα. «Να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση, να γίνει υπόθεση όλων μας, να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να απαντήσουμε με απεργιακό αγώνα» σημειώνει και προσθέτει: «Αποτελεί αιτία πολέμου για τον κάθε ναυτεργάτη, εργαζόμενο, το αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι συνέχεια των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων και στις κατευθύνσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, για να καταργηθεί το 8ωρο, να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση, να γίνουμε δούλοι στα εργασιακά τους κάτεργα. 8ωρο, ΣΣΕ, ασφάλιση, σύνταξη, υγεία – Δεν θα τα χαρίσουμε στην εργοδοσία».