ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ: «Παράνομη» κρίθηκε από την αστική δικαιοσύνη – ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ : «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απόφασή μας»

Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Πειραιά και η νέα απεργία των ναυτεργατών στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου σύμφωνα με την απόφαση ναυτεργατικών συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εφοπλιστική Ένωση Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ενώ έκανε δεκτή και την αγωγή που κατέθεσε η εργοδοτική Ένωση και κατά της απόφασης για απεργία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Παράνομη είχε χαρακτηριστεί η απεργία των ναυτεργατών και στις 24 του μήνα με πανομοιότυπη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει και πάλι ο ΣΕΕΝ, επιχείρηση που ακυρώθηκε στη πράξη από την καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία.

Η νέα εξέλιξη, υποδηλώνει ότι η φάμπρικα ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων λειτουργεί κανονικά, αλλά και ότι τα όσα προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανοίξει για τα καλά την όρεξη των εργοδοτών και στη προκειμένη περίπτωση των εφοπλιστών, των οποίων η επιθετικότητα σε βάρος των ναυτεργατών όσο πάει και αγριεύει.

Η διαφορά της νέας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των εφοπλιστών από την προηγούμενη είναι ότι τώρα οι εφοπλιστές παρεμβαίνοντας ωμά στο εσωτερικό των σωματείων προτείνει και τις μορφές δράσης που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σε κάθε περίπτωση οι απεργοί είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μια ηπιότερη μορφή άσκησης του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος, όπως μια ολιγόωρη στάση εργασίας, με την οποία θα επιτύγχαναν την προβολή των αιτημάτων τους, αλλά ταυτοχρόνως δεν θα καθήλωναν όλη την ακτοπλοϊκή σύνδεση για 24 ώρες».

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απόφαση μας για συμμετοχή στην αυριανή απεργία από τις 00:01 έως τις 24:00, στα καράβια των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου» τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ απαντώντας στη νέα πρόκληση των εφοπλιστών. Καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση την Τετάρτη στις 5 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Σημειώνουν ότι «τα δικαιώματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων δεν θα κριθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, έχουν κατακτηθεί με σκληρούς ταξικούς αγώνες και θυσίες στους καταπέλτες των καραβιών, στις πύλες των εργοστασίων»

Καλούν «τους Πλοιάρχους, τους Μηχανικούς, τους Μηχανοδηγούς, τους Ναύτες, τους Θαλαμηπόλους, τους Μαγείρους και συνολικά τους ναυτεργάτες των Γενικών Υπηρεσιών, να συμμετέχουν στην περιφρούρηση του απεργιακού αγώνα, να μην αφήσουμε εφοπλιστές – κυβέρνηση να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας στα καράβια. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία, να δώσουν δυναμικό παρών, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να περιφρουρήσουμε την απεργία στους καταπέλτες των καραβιών. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη της απεργίας

«Οι εργαζόμενοι θα αντιπαλέψουμε κάθε εμπόδιο που μπαίνει στην οργάνωση της πάλης από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς τους. Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη της απεργίας» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Οι εφοπλιστές όπως και το σύνολο της μεγαλοεργοδοσίας χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να καταπνίξουν κάθε αγώνα των εργατών, κάθε φωνή που αντιστέκεται στα αντεργατικά σχέδια τους, κάθε κινητοποίηση που αφορά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργατών. Σε όλα αυτά βεβαίως οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ που δίνει αέρα στα πανιά τους συνεχίζοντας την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κυβερνήσεων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ούτε οι δικαστικές αποφάσεις ούτε η τρομοκρατία από πλευράς κυβέρνησης και εργοδοσίας θα μας αναγκάσουν να σταματήσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια των εφοπλιστών των επιχειρηματικών ομίλων της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι θα αντιπαλέψουμε κάθε εμπόδιο που μπαίνει στην οργάνωση της πάλης από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς τους.

Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα δίνουμε τη μάχη της απεργίας.

Τα δικαιώματά μας δεν θα κριθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων, έχουν κατακτηθεί με σκληρούς ταξικούς αγώνες και θυσίες στους καταπέλτες των πλοίων, στις πύλες των εργοστασίων, στα εργοτάξια και στα γιαπιά, στα καρνάγια της Ζώνης, στους δρόμους του αγώνα».

ΠΑΜΕ: Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν δεν θα περάσει!

«Για άλλη μια φορά το εφοπλιστικό κεφάλαιο επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους ναυτεργάτες και να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη, που έχει αποφασιστεί από τα ΔΣ των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ για τα νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν και εκδικάζονται σήμερα. 

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του συνεχίζει:

«Ακολουθώντας τη γνωστή τακτική της εργοδοσίας, ο ΣΕΕΝ προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας, που θα εκδικαστούν σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Δεν μας εκπλήσσουν! Οι εφοπλιστές, όπως και το σύνολο της μεγαλοεργοδοσίας, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να καταπνίξει κάθε αγώνα των εργατών, κάθε φωνή που αντιστέκεται στα αντεργατικά σχέδιά τους, κάθε κινητοποίηση που αφορά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργατών. Βέβαια, για όλα αυτά που κάνουν οι κεφαλαιοκράτες, έχουν τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, που δίνει αέρα στα πανιά τους, αναλαμβάνοντας σθεναρά τα ηνία από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν δεν θα περάσει!  

Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά τους Συνδικάτα είναι εδώ για να παλέψουν ενάντια σε κάθε εμπόδιο που μπαίνει στην οργάνωση της πάλης τους από εργοδοσία – κυβέρνηση και τους αντίστοιχους μηχανισμούς. Με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη μάχη της οργάνωσης και της περιφρούρησης της απεργίας.

Όλοι στην απεργία στις 2 Οκτώβρη!

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!».