«Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ:

Σε μαχητικό κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή νέων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η διεθνιστική πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση της ΚΝΕ με σύνθημα «Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Στην εκδήλωση, πήραν μέρος και οι αντιπρόσωποι και προσκαλεσμένοι καθώς και οι διεθνείς αντιπροσωπείες που παρακολουθούν το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ, που διεξάγεται αυτές τις μέρες. Ακόμα, στην εκδήλωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και η πρέσβειρα της Κούβας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Ανόι Ρόσας, Εθνική Γραμματέας του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας, ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, επιτετραμμένος της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ελληνικά και ξένα τραγούδια που έχουν συνδεθεί με ηρωικές στιγμές της ιστορίας του παγκόσμιου κομμουνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Τραγούδια που απηχούν τη διεθνιστική αλληλεγγύη, την κοινή πάλη και φιλία των λαών. Οι συντελεστές του καλλιτεχνικού προγράμματος ήταν οι εξής: πιάνο: Τάνια Παπαναστασάτου, κιθάρες: Στέλιος Καφρίτσας και Βαγγέλης Καραγιάννης, μπάσο: Βασίλης Μακρής, βιολί: Παύλος Παπαναστασάτος, κρουστά: Δημήτρης Γιαννούχος, τραγούδι: Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Δημήτρης Βουτσάς, Θοδωρής Νικολάου.