ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ : Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά και Λαύριο

  • Ενημέρωση; Σάββατο 30/03/2019 – 18:42.

Κανονικά διεξάγονται από το απόγευμα τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, μετά από μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο κατά τόπους τα 9 μποφόρ με μερική εξασθένηση από το βράδυ.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Παράταση στο απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά
  • Ενημέρωση: Σάββατο 30/03/2019 – 13:16.

Παραμένουν τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και κατά τόπους φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Σε ισχύ θα είναι έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά. Για τον Αργοσαρωνικό έως τις 3 το μεσημέρι δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κατά την κρίση των πλοιάρχων θα εκτελούνται τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα και Καβάλα – Πρίνος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Παραμένουν τα προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα που δημιουργεί ο καιρός στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς ισχυροί βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Από τη Ραφήνα δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ κανονικά έγινε το πρωινό δρομολόγιο για το Μαρμάρι.

Επίσης, σε ισχύ παραμένει απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλας – Πρίνου, Κεραμωτής – Λιμένα Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλούνται πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Επιπλέον, λόγω των ισχυρών ανέμων στην Αττική, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έχει δεχθεί 138 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Να σημειωθεί ότι οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo κατέγραψαν την Παρασκευή ριπές ανέμου που άγγιξαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού η στιγμιαία ένταση του ανέμου έφτασε τα 149,7 χλμ/ώρα, με μέση τιμή δεκαλέπτου τα 8 μποφόρ, στην Παξιμάδα Καρύστου και στην Αράχωβα οι ριπές ξεπέρασαν τα 130 χλμ/ώρα, ενώ πάνω από 100 χλμ/ώρα καταγράφηκαν σε Μονεμβασιά, Γεράκι Λακωνίας, Πάρνηθα, Καβομαλιά, Πεντέλη, Πάτρα και Βίσσα Χίου.

902.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ